Golf goud ging naar Ierland

Met drie punten uit vijf partijen behaalde Oranje zaterdag in het EK het hoogst haalbare: de negende plaats. Het goud in het EK voor landenteams ging naar Ierland, dat met 4,5 tegen 2,5 punten Engeland terugwees. Duitsland won het brons, dat met 4-3 ten koste ging van Frankrijk. Op de baan van de Turijnse Royal Park Golf & Country Club eindigden de Nederlandse heren zaterdag op de negende plaats. Met 3-2 won Oranje de strijd om de 9de en 10de plaats ten koste van Oostenrijk. Voor het eerst deze week verloor het duo Tristan Bierenbroodspot/Reinier Saxton hun foursome.

Ook Richard Kind verloor zijn partij. Floris de Vries, Tim Sluiter en Jurrian van der Vaart brachten echter de benodigde punten binnen. ‘De jongens hebben gedaan wat ze moesten doen’, aldus captain Jeroen Stevens na afloop. ‘Natuurlijk was het zuur dat we de eerste flight op drie slagen misten. Maar daarna moet je toch door.

De jongens hebben dat goed opgepakt en alle drie de partijen gewonnen. De negende plaats is niet waarvoor je het doet, maar in deze situatie was het 't beste wat ze konden behalen, en dat is ze gelukt. Niet slecht dus.’ Eindresultaat ELTK posities 1-8 Eindresultaat ELTK postities 9-16

{mosgoogle}