David Horsey is de eerste ‘dubbele winnaar’ golf

David Horsey is de eerste ‘dubbele winnaar’ op de Challenge Tour dit jaar. Van Weerelt werd 38ste. Met een foutloze slotronde van 65 slagen (zijn tweede van de week) ging de Engelsman er in het AGF-Allianz EurOpen de Lyon met de hoofdprijs vandoor. Het was na de Telenet Trophy in België, twee weken geleden, zijn tweede overwinning dit jaar. Met de cheque van 32.000 euro duwt Horsey Wil Besseling uit de top-3 van de Order of Merit.

Er staan dit seizoen nog zeventien toernooien op het programma en met een derde overwinning zou de Engelsman direct naar de Europese Tour promoveren, de zogenaamde battle field promotion. Iets wat overigens nog nooit een speler is gelukt. Met één birdie op de eerste negen begon Horsey voorzichtig, maar na de turn vielen de ballen van alle kanten in de hole. Hij maakte maar liefst zes birdies voor een ronde 65 (-7), waarmee hij zijn totaal op -22 bracht en alle andere kapers op de kust het nakijken gaf. Zijn landgenoot Marcus Higley moest na een 68 (-4) genoegen nemen met de tweede plaats (-21), terwijl de Spanjaard Carlos Del Moral en de Oostenrijker Bernd Wiesberger met een ronde 66 op -20 de derde plaats deelden.

De enige Nederlandse troef in het weekend was Inder van Weerelt. De speler van Golf Team Holland begon de dag op de 47ste plaats en wist met drie birdies op de eerste negen flink wat plaatsen te winnen. Helaas kon hij dit na de turn niet volhouden. Er waren nog wel twee birdies, maar die werden allebei meteen teniet gedaan door bogeys op de volgende holes. Met een 69 (-3) bracht Van Weerelt zijn totaal op -11, waarmee hij het toernooi in Frankrijk afsloot op de gedeeld 38ste plaats.

{mosgoogle}