Geen nieuwe zege voor Robert-Jan Derksten

 Robert-Jan Derksen is er net niet in geslaagd om een nieuwe zege op de European Tour te boeken. De Nederlander moest het afleggen tegen de Noord-Ier Darren Clarke, die één slag beter presteerde dan Derksen. Op het Aziatisch Open in Shanghai stonden dezelfde verhoudingen na drie dagen op het leidersbord. Tot de laatste hole ging het duo alleen samen aan kop.

Clarke liet zijn ervaring op de achttiende alleen spreken. Hij maakte een birdie, waar de 34-jarige Nederlander een par noteerde. Daarmee maakte de Ryder Cup-speler het verschil en pakte de winst. Op de Tomson Shanghai Golf Club was het voor de Noord-Ier een emotionele zege. Hij wist namelijk voor het eerst sinds het overlijden van zijn vrouw een toernooi te winnen.

Twee jaar geleden keerde hij terug op de Tour, om een belangrijke rol te spelen in de Europese zege op de Ryder Cup. Vervolgens zakte hij alleen ver af op de wereldranglijst. Door zijn toernooizege in Shanghai zal hij weer een vinkje achter z'n naam hebben voor de Ryder Cup van later dit jaar.