Europees Ladies Team kampioenschap golf

De leeftijd mag dan wat hoger liggen, de handicaps zijn laag op het Europees Ladies Team Kampioenschap, kortweg ELTK, op de banen van Golf Wouwse Plantage. Van 2 tot en met 5 september is de West-Brabantse golfbaan het strijdtoneel voor het EK dames senioren, van vijftig jaar en ouder. "Daar zitten dus ook de nodige ex-professionals bij", vertelt Erna de Jeu uit Oudenbosch, lid van de Wouwse. Zij speelde zelf zeven EK's en is nu non playing captain van de Nederlandse selectie. Zij rekent de Franse titelverdedigers, die al vier jaar op rij het goud pakten, weer tot de favorieten.

De Françaises, onder aanvoering van Cécilia Mourge-D'Algue (handicap 0,6) en Virginie Burrus (1,0) krijgen concurrentie van de Engelse dames met onder meer Janet Collingham (handicap 0,0). De Jeu hoopt Nederland volgende week bij de beste acht te loodsen van de veertien deelnemende landen, die samen 104 speelsters op de been brengen. " De topvier halen is niet realistisch", stelt De Jeu. "Na twee dagen strokeplay, dinsdag en woensdag, gaan de beste vier landen door naar poule A die om de titel speelt. Wij hopen in poule B mee te strijden om de vijfde plaats. In de poulefase op donderdag en vrijdag wordt matchplay gespeeld." De Jeu geschikt in de oranje-selectie over drie speelsters van Golf Wouwse Plantage: de Halsterse Wilma Langelaar, Marie José Groenewoud uit Rilland-Bath en Jong Sjië Sluyter uit Kapellen, respectievelijk de nummers twee, zeven en acht van de nationale ranglijst bij de dames senioren. Nummer één Ingrid Geuzebroek heeft zich geblesseerd afgemeld en wordt vervangen door Neeltje Goossens. Carola Vidor en Joke Hehenkamp completeren het team.

"De Nederlandse Golf Federatie selecteert vier vrouwen op basis van de ranglijst en vult het team aan met wildcards. De Wouwse levert vrijwel altijd meerdere speelsters. Mede daarom dacht de bond aan ons toen Nederland het ELTK toegewezen kreeg", aldus De Jeu. Aan de voorbereiding is twee jaar gewerkt. De Europese titelstrijd werd in 1984 voor het eerst gehouden in het Franse Le Touquet en vond in 1985 (Broekpolder) en 1995 (Eindhovensche) in Nederland plaats.

" Het is een eer om dit samen met de Nederlandse federatie en de Europese bond EGA te organiseren", stelt De Jeu. "Onze ploeg is getraind door Tom O'Mahoney en heeft ook mental coaching gekregen. Bovendien hebben de dames van de Wouwse natuurlijk voordeel van hun baankennis. Laten we hopen dat daar goede resultaten uit komen." De toegang tijdens het ELTK bij Golf Wouwse Plantage is gratis.

{mosgoogle}