Tweede golfbaan in Helmond op komst

Helmond (NB) heeft wil oren naar een tweede golfbaan, maar dan wel een volwaardige golfbaan met 18-holes. Dat bleek in augustus tijdens de behandeling van de Gebiedsvisie Croy in de Commissie Ruimtelijke Ordening van de gemeenteraad.

Als doellocatie wordt Stiphout genoemd, iets specifieker het gebied tussen de Oude Toren, de Van der Brugghenstraat en de Kruisschotseweg.

Helmond beschikt al over een volwaardige 9 holes golfbaan, namelijk die van Golfclub Overbrug aan het Verliefd Laantje. Deze baan is 12 jaar geleden aangelegd en er is niet voldoende ruimte om de huidige golfbaan uit te breiden met negen nieuwe holes. Golfclub Overbrug heeft 625 leden en sinds jaar en dag een wachtlijst. Daar staan nu nog 60 namen of van mensen die golf willen spelen in de regio.

Het Helmondse initiatief is interessant. Temeer daar in de regio Helmond diverse plannen liggen voor de realisatie van nieuwe golfbanen. Zo valt te denken aan de uitbreiding van Golfbaan het Woold in Asten (18 holes), de plannen van de Strabrechtse Golf in Someren (18 holes), de nieuwe golfbaan in Gemert-Bakel van GC de Stippelberg (18 holes) en zij het iets verder weg de 36 holes die op stapel staan bij golfbaan Princepeel in Wilbertoort / Mill.