Nieuwe golfbaan Limburg

 Tom Hoogmartens liep er glunderend bij. Limburg is een golfclub rijker. @golf werd officieel door de Koninklijke Belgische Golf Federatie erkend. Een absolute must in België, waar men in tegenstelling tot de ons omringende landen het systeem van vrije golfers niet kent. Je moet hier dus lid zijn van een erkende club om met golfen te kunnen starten. Rechtstreeks lid worden van de Federatie kan niet. @golf maakt die weg echter een eind korter.

Tom Hoogmartens: “@golf is een initiatief dat uit golfstart.be gegroeid is. De bedoeling blijft een zo breed mogelijke waaier mensen met de golfsport in contact te brengen en hen in één beweging tot échte golfers te kneden. En dat op een laagdrempelige manier. Lid worden bij @golf kost slechts 149 euro. Daar zit uiteraard de federale bijdrage, dus het noodzakelijke federatiekaartje bij. Mits opleg van 50 euro ben je eveneens lid van golf.be, dat wedstrijden organiseert en nog een hele resem andere voordelen biedt.”

{mosgoogle}

We willen het aantal golfers in België verhogen. In vergelijking met andere landen hinken we hopeloos achterna. In Vlaanderen zijn er zo’n 30.000 golfers. In Nederland zijn er dat 300.000. Tienmaal meer! Meer dan de helft van die Nederlandse golfers zijn vrije, dus niet-clubgebonden golfers. Ga je België aan Zweden toetsen, dat een vergelijkbaar bevolkingsaantal heeft, dan is het verschil nog groter."

"In België zijn we met 50.000 golfers, in Zweden zijn er dat meer dan 800.000. We hebben dus een hele achterstand goed te maken. Daarom bleven we ons initieel systeem om nieuwe golfers te vormen trouw, maar breiden dat nu wel uit. Zo focussen we ons ook op de missing golfers. Dat zijn mensen die ooit golf speelden, maar te weinig rondjes liepen om de vaak hoge lidmaatschappen te verantwoorden. Die haken meestal af. Wij willen die dankzij onze lage lidmaatschapprijs aan het golfen houden”, aldus Hoogmartens.

“Uiteraard blijven we voor een erg makkelijke instap naar de golfsport zorgen. Een betere startformule dan bij @golf vind je nergens. Om dat en uiteraard onze erkenning te realiseren, gingen we met Kasteel Grevenbroek in Hamont-Achel in zee. Dat past helemaal in het @golf-plaatje. We willen de gevestigde clubs immers niet beconcurreren, maar hen na verloop van tijd wel nieuwe golfers aanbieden. En aan golfend Limburg een zesde club.”