Kobes slaat eerste bal op nieuwe golfbaan in Hoge Hexel

{mosgoogle}Burgemeester L.B. Kobes sloeg gisteravond de eerste bal op de nieuwe golfbaan van Erve Braakman in Hoge Hexel. De blazer ging uit, de stropdas af. En of hij ook een zwaardere golfclub (golfstok-red) kon krijgen, want daarmee gaat de kleine witte bal verder dan met een lichtere. Niet dat de Wierdense burgemeester hard slaat, maar zuiver was de eerste bal in elk geval. Vreemd is dat niet, want als lid van golfclub De Koepel tussen Wierden en Rijssen hakt Kobes vaker met het bijltje.
Met zijn eerste slag was de opening van de kleine achttien holes golfbaan bij het feestrestaurant aan de Bekkenhaarsweg in Hoge Hexel een feit. Morgen is de baan te bespelen voor het publiek en de circa tachtig leden van golfclub Erve Braakman.

De burgemeester prees het initiatief van de exploitanten Wilma en Dinand Braakman van het feestrestaurant om een golfbaan aan te leggen. ‘U hebt steeds aan creativiteit, innovatie, productversterking en kwaliteit gewerkt. U volgt de ontwikkelingen niet alleen, u bepaalt ook tijdig de koers’, aldus Kobes die daarbij doelde op het feit dat golf de snelst groeiende sport ter wereld is. De burgemeester zei ook dat de nieuwe golfbaan ‘uitstekend past’ bij de versterking van het toerisme en recreatie in de gemeente Wierden. Bovendien is nieuwe baan goed voor de lokale economie.
De golfbaan is een zogeheten ‘pitch & putt-baan’. Daarmee wordt golfspel voor iedereen bedoeld. De lengte van de holes op de rond de visvijver aangelegde baan varieert van 30 tot 80 meter. Na een korte instructie mag er op worden gespeeld, een golfvaardigheidsbewijs (het rijbewijs voor golfers) is niet nodig. Geoefende golfers kunnen hun korte spel op de baan verbeteren.
Het gebruik van golfclubs, ballen enz scorekaarten zijn bij de prijs inbegrepen. Er is ook een ontvangstpaviljoen gebouwd en er is ook voorzien in een driving range (oefenplek) met zes afslagmatten.
Dinand en Wilma Braakman zien de golfbaan als een welkome aanvulling op hun horeca-activiteiten die uit bruiloften en feesten bestaan. Omdat golfen hoofdzakelijk overdag plaatsheeft, worden er geen parkeerproblemen verwacht. Behalve een golfclub, wil het echtpaar er ook golfclinics organiseren voor groepen. Ze mikken ook op passanten. Erve Braakman ligt aan een bewijzerde fietsroute en in de omgeving staan veel zomerhuisjes. Het stel kwam in 2003 in aanraking met golf en is inmiddels besmet geraakt met het golfvirus