Golfbanen op Istrië in Kroatië

Na lang wachten is het zover: Het Kroatische Istrië heeft een heuse 18 holes golfbaan. Het gaat om de Kempinski Golf Adriatic dat is aangelegd bij het vijfsterren Kempinski Spa & Golf resort. Formeel gezien is de nieuwe golfbaan niet de eerste baan van Istrië. Begin vorige eeuw had de streek zelfs een van de grootste en mooiste golfbanen van Europa. eigenlijk heeft Istrië dus een lange golftraditie. Op de Brijuni (Italiaans: Brioni) eilanden ligt namelijk een golfbaan uit 1922.

Verder zijn er deze maand de officieel tweede golfbaan van Istrië en derde golfbaan van Kroatië geopend. Kempinski Golf Adriatic is de baan behorend bij het op 1 augustus geopende hotel Kempinski Adriatic. De baan ligt op een steenworp van zee verwijderd. Het beschikt verder over een driving range, putting- en chippinggreen, Golf Pro shop en een club huis met uitzicht over zee, Slovenië en Italië. Bij helder weer is Venetië te zien en in de winter vormen de besneeuwde uitlopers van de Alpen een fantastische aanblik.

Hotelgasten van Kempinski betalen ook nog eens lagere greenfee’s. Het hotel biedt ook golf & wellness’ arrangementen aan. Bijvoorbeeld 2 nachten in een deluxe zeezicht kamer, gourmet ontbijt met zeezicht, toegang tot de Spa, een diner, twee greenfees per persoon, een sportmassage en een sunset cocktail vanaf € 372,- p.p., in een tweepersoonskamer. Vanaf 1 november zakken de prijzen nog. Uitgebreide informatie en prijzen op www.kempinski-adriatic.com