Golfbaan de Peelse Golf in Sevenum

Hole 12 van de Peelse: veel bomen en smalWie over de A67 tussen Eindhoven en Venlo rijdt, passeert ter hoogte van de afslaf Sevenum de Golfbaan van De Peelse Golf in Sevenum. De 18 holes van de Peelse lopen deels parallel aan de snelweg, maar worden grotendeels aan het oog ontrokken door de begroeiing.

De golfbaan van De Peelse is zeker niet de gemakkelijkste om te spelen. De meeste holes hebben wel iets venijnigs in zich, of het nu een waterhindernis is, een strategisch geplaatste boom, of een 'ideaal gelegen' bunker. Een GVB'er krijgt dan ook vijf slagen extra. Boven alles is De Peelse golf een mooie baan die er bijna altijd in tiptop conditie bij ligt. Vandaar dat de golfbaan niet alleen bezoekers uit Nederland trekt, maar ook uit het nabij gelegen Duitsland.

Ook gasten worden op De Peelse golf toegelaten, zij het beperkt. Greenfee prijzen zijn redelijk, maar als u niet geïntroduceerd wordt, dient u een dag van tevoren te informeren of u kunt komen spelen. De baan in Sevenum is een van de laatste 'echte' verenigingsbanen. Leden van De Peelse die willen spelen, hoeven niet te reserveren, zij komen, gooien een bal in de spiraal en zijn meestal binnen een minuut of twintig weg. 

En daar hebben ook de gasten voordeel van, De Peelse golf is als verenigingsbaan niet druk, het aantal certificaathouders (en dus speelgerechtigden) is en blijft beperkt en de drukte op hole 1 valt dan ook mee. 

Als u zin heeft in een leuke golfdag is De Peelse een aanrader. Ook de horeca en het schitterende clubhuis nodigen uit tot een bezoek. U kunt er na uw golfronde wat nakaarten over hole vier, die zijn stroke index meer dan waar maakt, of hole twaalf, niet zo moeilijk, lijkt het, ook niet zo lang. Maar ook niet zo breed en het is een hele prestatie om je bal niet in de bomen te laten verdwijnen.