Five Nations golf

De golfbaan van de Five Nations Golf Club in Durbuy is misschien wel de mooiste baan van de Benelux. De baan is ontworpen door Gary Player en ligt een half uurtje rijden onder Luik in Mean, vlakbij Durbuy.

De baan is sterk geonduleerd, alleen echte die-hards kunnen de baan lopend aan met een draagtas. Voor 95% van de bezoekers is de huur van een golfkar aan te raden. En wanneer u denkt dat dat niet voor u geldt; u kunt ook nog een golfbuggy boeken tussen hole negen en tien.

Wie van spectaculaire vergezichten en afslagen houdt, komt op deze baan aan zijn trekken. U slaat vaak vanaf een heuvel uw bal de diepte in, met enorme hoogteverschillen. Omhoog spelen komt minder vaak voor, eigenlijk alleen op hole 18. Vooral hole 13, een PAR3 van krap 100 meter met een geschat hoogteverschil van een meter of vijftig zestig is adembenemend.

En voor de rest is golf spelen op de Five Nations gewoon een kwestie van genieten. Genieten van de baan, genieten van de rust in de Ardennen en genieten van de schilderachtige omgeving. Niet de goedkoopste baan, mede door de welhaast verplichte huur van de buggy, maar wel iets om een keer meegemaakt te hebben!

Allhoewel de baan in het Franstalige gedeelte van België ligt, kunnen de personeelsleden ook uitstekend overweg met Nederlands en is de taal geen belemmering.