{mosgoogle}Golfclub Landgoed Bergvliet is dan ook geen elitaire vereniging. „We zijn er voor iedereen“, zegt pr-man Jos Peeters op deze warme zondagochtend.
Toch hangt aan een lidmaatschap van de club wel een hoger prijskaartje dan aan een voetbal- of tennisclub. Volwassenen betalen entreegeld é 750 euro en de jaarlijkse contributie bedraagt 875 euro.
Bovendien moet een participatie genomen worden in de club van 2200 euro. Dat bedrag wordt bij beëindiging van het lidmaatschap wel weer terugbetaald. „Voor veel mensen is dat een flinke investering. Daarom hebben we met de Rabobank, onze sponsor, geregeld dat mensen dat bedrag ook in termijnen kunnen betalen“, vertelt Peeters.
Genoemde bedragen gelden voor zowel mensen die van de 9-holes-baan gebruik maken als voor degenen die op de 18 holes-baan gaan spelen. De laatste baan is nu nog niet bespeelbaar. Daarvan worden in september de eerste twaalf holes geopend, de rest volgt aan het eind van het jaar.
Wel helemaal gereed is de negen holes-baan. Dat is een oefenbaan en ook geschikt voor mensen die 18-holes te veel vinden. Het is ook mogelijk om alleen voor deze, kleinere baan een lidmaatschap te nemen.
Er zijn inmiddels 750 leden, voornamelijk uit Breda en Oosterhout.
Deze zondagochtend hebben zich 230 mensen aangemeld om voor het eerst een balletje te slaan. Bij de driving range (de afslagplaats) is Gert van der Brug zijn slag aan het oefenen. Bal na bal zwiept hij in een grote vijver die daar speciaal voor is aangelegd. Er wordt geslagen met zogeheten floating balls, want gewone ballen zouden naar de bodem zinken.
„Het maakt me niet zoveel uit of de ballen op een veld terecht komen of in het water. Dit is wel praktischer met het verzamelen van de ballen“, zegt Van den Brug. De ballen drijven naar de kant van de vijver waar ze er makkelijk weer uit kunnen worden gevist.
Bredanaar Van der Burg golfde tot nog toe in Dordrecht. Hij koos voor Bergvliet omdat er voor golfclub Prinsenbosch in Bavel een lange wachtlijst is. „Dit is bovendien net zo dichtbij en het is mooie baan.“
Verderop heeft het Oosterhoutse echtpaar Van Campenhout er net een rondje over de baan opzitten. Ze zijn er zeer over te spreken. „De baan is net zo schitterend als het weer“, zegt Joke van Campenhout.
Tot nog toe gingen ze meestal in Teteringen of Almkerk golfen, „Maar dit is veel mooier. De baan in Teteringen is kleiner en die Almkerk veel kaler“, zegt haar man.
Ze hebben de holes samen met John Husson uit Terheijden gelopen. „Wij hebben elkaar vandaag leren kennen, en wie weet gaan we nog wel een keer samen op pad“, zegt Husson.
Husson en het echtpaar Van Campenhout kozen heel bewust voor de nieuwe club, omdat het bij bestaande clubs moeilijker is om aansluiting te vinden bij andere leden. „Vergelijk het met het gaan wonen in een nieuwe wijk. Als je daar allemaal tegelijk een nieuwe huis betrekt, is er ook een saamhorigheidsgevoel“, zegt Tom van Campenhout.
Ze moeten wel nog even wachten tot ze ook in het clubhuis samen wat kunnen drinken na een partijtje golf.
Dat gebouw wordt pas begin volgend jaar opgeleverd. Wel kunnen ze nu alvast bepalen welke rosé er dan geschonken wordt. ‘Doe mee en kies onze huisrosé’, staat er op posters die horeca-manager Sylvia Berings bij de tijdelijke bar heeft opgehangen. (bron BN de Stem)