Twee winnaars bij golf

Golfnieuws: De twee winnaars werden gekroond zondag nadat Robert Karlsson de Order of Merit, de ranglijst van de Europese Tour, heeft gewonnen en de Deen Soren Kjeldsen het Volvo Masters. "Ik was zo vol adrenaline toen ik mijn shot naar de 18e green moest maken, dus die raakte ik veel te hard. Gelukkig kwam de bal niet zoals vorig jaar geplugd in de bunker te liggen maar had ik een goede ligging.

Het bunkershot was goed en de putt die ik overhield was ook niet al te moeilijk, ik ben zo blij dat ik het mij de laatste holes niet al te moeilijk heb gemaakt." Vorig jaar was het Kjeldsen die op de 18e hole zijn bal toen wel geplugd in de bunker vond en bogey maakte wat hem later de overwinning kostte in de play-off die volgde. Robert-Jan Derksen wist beslag te leggen op de gedeelde 13e plaats met een score van 2-boven par maar dat zat zal hem toch een cheque van ruim 60.000 euro opleveren.

Kjeldsen wist met zijn score van 8-onder par de nummer 1 plaats en de 708.000 euro grote cheque te winnen. Maar misschien voor hem belangrijker: hij mag volgend jaar de nodige majors spelen! Robert Karlsson wist met een niet al te beste score in het Volvo Masters, en een 32 plaats, toch met het verdiende prijzengeld hoger te eindigen dan zijn concurrenten voor de titel, Padraig Harrington en Lee Westwood.

{mosgoogle}