Open Golfkampioenschap Nederland voor Amateurs

Golfnieuws: Speel mee van juni t/m oktober in het Open Golfkampioenschap Nederland voor Amateurs en meet uw speelsterkte in uw handicapcategorie ! Er moeten in de maanden juni t/m september 3 kwalificatiekaarten worden gelopen op 3 verschillende banen die deelnemen De halve finale en finale worden gespeeld in de maand oktober. De halve finale wordt gespeeld op de BurgGolfbaan Purmerend en de finale wordt gespeeld op de GMG-baan Naarderbos. De datums voor de halve finale en finale worden medio juni bekend gemaakt. Klik hier voor meer informatie.

Categorieën voor zowel heren als dames

 

Categorie

 

Exact handicap

 

Wedstrijdvorm

 

1

 

0

 

t/m

 

11,4

 

Strokeplay

 

2

 

11,5

 

t/m

 

18,4

 

Strokeplay

 

3

 

18,5

 

t/m

 

26,4

 

Stableford

 

4

 

26,5

 

t/m

 

36,0

 

Stableford

 

Per categorie moeten er minimaal 20 inschrijvingen zijn. Wordt dit aantal niet gehaald dan wordt deze categorie uit het kampioenschap genomen. Op website wordt een klassement bijgehouden voor alle 4 categorieën. http://www.opengolfkampioenschap.nl/ Als deelnemer ontvangt u een deelnemerspas. Op vertoon van deze pas kunt u in de maanden juni t/m september 3 kwalificatieronden spelen op de deelnemende golfbanen in Nederland. Elke ronde speelt u op een door u gekozen speeldag: zie voor deelnemende golfbanen en datums de wedstrijdkalender. Als u bij de receptie uw scorekaart ophaalt en afrekent ontvangt u 15% korting op de reguliere greenfeeprijs. Na de gespeelde ronde levert u de getekende scorekaart in bij de receptie.

Er wordt afhankelijk van de baan gespeeld in flights van 3 en/of 4. Per wedstrijddag per baan zijn op de doordeweekse dagen maximaal 50 spelers toegestaan en op de zaterdagen maximaal 27 spelers. Starttijden op de doordeweekse dagen vanaf 11.00 uur en op de zaterdagen vanaf 15.00 uur. Aan de hand van de 3 ingeleverde scorekaarten wordt een klassement samengesteld.

De beste 32 spelers uit elke categorie gaan door naar de halve finale en de beste 6 hiervan gaan door naar de finale. Op de finaledag spelen de categorieën 1 en 2 samen en hieruit komt de uiteindelijke Strokeplaykampioen van Nederland voor Amateurs (Dames/Heren). Op de finaledag spelen de categorieën 3 en 4 samen en hieruit komt de uiteindelijke Stablefordkampioen van Nederland voor Amateurs (Dames/Heren).

De finaledag wordt afgesloten met de prijsuitreiking. Kosten deelname Het inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 50,00 p.p. Greenfeekosten per gespeelde ronde: reguliere greenfeekosten van de baan minus 15%.

De inschrijving voor deelname sluit op 31 juli 2009. Voor inschrijving: klik hier De gehele organisatie van het Open Golfkampioenschap Nederland voor Amateurs is in handen van NederGolf. http://www.nedergolf.nl/.

{mosgoogle}