Nominaties bekend voor Amsterdam Golf Award 2008

Joost Luiten, Robert-Jan Derksen en de KLM zijn genomineerd voor de Amsterdam Golf Award 2008. Vanaf heden tot 11 maart aanstaande kan iedereen stemmen op één van deze genomineerden, die allemaal het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de golfsport in Nederland. De winnaar zal op zondag 16 maart rond 15.00 uur bekend worden gemaakt tijdens het grootste indoor golfevenement van Nederland: Amsterdam Golf in de RAI. Juryvoorzitter Jan Kees van der Velden (Hoofdredacteur Golfmedia en commentator bij Sport 1) zal de Amsterdam Golf Award 2008 uitreiken. Voor meer informatie en stemmen: www.amsterdam-golf.com <http://www.amsterdam-golf.com

Juryrapport

Organisator Holland Golf events heeft naar aanleiding van het juryberaad van vrijdag 15 februari jl. de genomineerden bekendgemaakt van de Amsterdam Golf Award 2008: Joost Luiten, Robert-Jan Derksen en de KLM. De motivatie van de jury luidt als volgt: Joost Luiten Deze jonge speler maakte in zijn eerste seizoen als professional een enorme indruk. Hij won twee keer op de Challenge Tour en promoveerde op basis van zijn uitstekende resultaten naar de Europese Tour. Luiten bleek op het hoogste niveau meer dan goed mee te kunnen. Hij won bijna het KLM Open en in een van de laatste wedstrijden van het seizoen, het Alfred Dunhill Championship, werd Joost Luiten knap vierde. Dit inclusief een hole-in-one die hem een auto opleverde. Hij sloot het jaar af met een plaats net buiten de top-100 van de wereldranglijst. Robert-Jan Derksen. Hoewel hij niet won, was het seizoen 2007 het beste uit zijn carrière. Derksen is sinds eind 1996 professional, maar nog nooit eindigde hij zo hoog op de Order of Merit van de Europese Tour: 36ste. Robert-Jan Derksen werd in 2007 tweede in het BMW Russisch Open, derde in de Mallorca Classic en negende in het Abu Dhabi Championship. Samen met Maarten Lafeber werd Derksen zesde in de Omega World Cup. Opvallend én sterk was dat Robert-Jan Derksen in het seizoen 2007 nauwelijks cuts miste. In bijna dertig toernooien had hij maar vier keer een ‘vrij weekeinde'.

KLM

In 1981 werd de luchtvaartmaatschappij de eerste hoofd- en naamsponsor van het Dutch Open. Tien jaar lang verbond KLM zijn naam aan het kampioenschap, dat mede daardoor uitgroeide tot een van de betere van de Europese Tour. In 2004 maakte KLM zijn rentree, maar nu niet alleen als hoofdsponsor, maar ook als promotor. De laatste jaren heeft het Open mede door de inspanningen van KLM meer en meer cachet gekregen. Dat mondde in 2007 op de Kennemer uit tot een van de beste Dutch Opens uit de geschiedenis. Via de website www.amsterdam-golf.com kan men tot 11 maart stemmen op één van de bovenstaande genomineerden. Op zondag 16 maart rond 15.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden op het spektakelplein van Amsterdam Golf 2008.

Jury

De genomineerden zijn door een deskundige jury, bestaande uit Hans Ruggenberg (golfverslaggever van dagblad De Telegraaf), Jeroen Stevens (topsport coördinator van de NGF) en Jan Kees van der Velden (hoofdredacteur van Golfmedia en commentator bij Sport 1), geselecteerd. Deze selectie komt voort uit tientallen genomineerde partijen die via de site van Amsterdam Golf zijn voorgedragen de afgelopen weken.

Winnaars Amsterdam Golf Award 2007

Amsterdam Golf heeft tijdens zijn eerste editie de Award toegekend aan de wereldkampioenen bij de amateurs Tim Sluiter, Wil Besseling en Joost Luiten.  Amsterdam Golf 2008 wordt georganiseerd door Holland Golf Events en vindt plaats van 14 t/m 16 maart in de Parkhal van de RAI op ruim 12.000 m2. Op dit grootste indoor golf evenement van Nederland zullen zo'n 150 exposanten uit verschillende golfgerelateerde categorieën aanwezig zijn om de nieuwste producten te etaleren of te verkopen en bezoekers te informeren. Voor de bezoekers zijn er veel activiteiten en entertainment; testen van materialen van ruim tien merken op de driving range, meedoen aan diverse wedstrijden op vele golfsimulatoren, golfdemonstraties bekijken, de vernieuwde Telegraaf Trickshow van Joost Hage, Fashion Shows en shoppen in o.a. Fashion Village, de megashop van Golfplaza en de Golf Outlet. Ook de jonge golfer wordt niet vergeten: op de Kids Course kunnen ze spelenderwijs en op hun eigen driving range een balletje slaan. Kortom, een sportief dagje uit voor het hele gezin. Voor meer informatie zie:

www.amsterdam-golf.com