Nieuwe lesmethode golf voor de jeugd

Vrijdag 8 september start golfclub Flevoland met de tweede serie golflessen voor de jeugd voor 2006. Ditmaal wordt er echter gewerkt vanuit een andere manier van lesgeven. De Nederlandse Golf Federatie (NGF) heeft een lesmethode ontwikkeld waarin een extra spelelement zorgt voor meer plezier en waarin regellessen zijn opgenomen.

Het spelelement is allereerst bedoeld om vaardigheden te trainen. Maar plezier maken tijdens een les hoort er ook bij. De regellessen -die worden gegeven in de baan- betreffen de golfetiquette en de gedragsregels.

Na het volgen van dertig lessen volgens de NGF lesmethode behaalt het kind automatisch het jeugd GVB waarmee ook baanpermissie wordt verkregen voor de 18-holes golfbaan. Uiteraard dient het kind op de 18-holes golfbaan wel begeleid te worden door een ouder.

Het is mogelijk om nog in 2006 het jeugd GVB te behalen.

De golfprofessional John-Edwin Paassen kan in acht speciale regellessen de complete lesstof behandelen. Deze lessen moeten de ouders echter zelf aanvragen en bekostigen. De golfprofessional kan ook meer vertellen over het behalen van een jeugd handicap voor de echt fanatieke spelers. De nieuwe methode van lesgeven brengt met zich mee dat de lessen niet meer worden ondergebracht in twee lescycli. Er worden meer lessen gegeven die -met uitzondering van de vakanties- het gehele jaar doorlopen. Naast de lessen die worden verzorgd door de golfprofessional worden jeugdcoaches ingezet om lessen te verzorgen.

Golflessen zijn al mogelijk vanaf de leeftijd van vijf jaar. Op basis van hun leeftijd en ervaring worden de kinderen ingedeeld in groepen. De vaardigheden die zij opdoen zorgen ervoor dat zij al na enkele lessen baanpermissie krijgen en op de par drie golfbaan terecht kunnen. Het behalen van het officiële GVB examen is mogelijk vanaf 12 jaar.