Het Wereld Amateur Golf Championship (2012) in Turkije

Het Wereld Amateur Golf Championship zal in 2012 in Turkije worden gehouden. De investeringen in dit evenement zullen leiden tot tenminste 1 miljoen golftoeristen naar Belek in de vijf jaar na het kampioenschap, aldus de president van de Turkse Golffederatie Ahmet Aðaoðlu. Aðaoðlu geeft aan dat volgens statistieken de Amerikaanse golfsport goed is voor $ 80 miljard directe en $ 196 miljard indirecte opbrengsten, dit komt neer op 2% van de totale economie. Ook voor Spanje en Portugal geldt dat het golf toerisme een belangrijk onderdeel van hun economie is. Zij verdienen resp. € 6 miljard en € 3 miljard aan golf toerisme. Belek Aðaoðlu verklaard dat ze ongeveer 3.500 mensen verwachten, waaronder 200 golfers die meedoen aan het kampioenschap. Hij voorspelde dat ongeveer 1 miljoen golf toeristen naar Belek komen gedurende vijf jaren na het kampioenschap. “Dit kampioenschap is een aanzienlijk prestigieus evenement voor Belek en zal ervoor zorgen dat de vruchten geplukt kunnen worden van gedane investeringen”.

 Aðaoðlu geeft aan dat de 1 miljoen golfers die naar Belek komen ongeveer $ 500 miljoen besteden op jaarbasis, wat jaarlijks zal toenemen. De president van de golffederatie verklaarde vervolgens dat de kandidatuur van Turkije werd goedgekeurd met de bestaande voorzieningen, zodat er geen nieuwe faciliteiten hoeven te worden gebouwd voor het kampioenschap. Dit betekend echter niet dat er geen nieuwe golfbanen gebouwd worden in Belek. Het ministerie van Cultuur en Toerisme heeft namelijk plannen voor de bouw van nieuwe golf gerelateerde faciliteiten nabij Antalya.

Hij benadrukte dat als het aantal golfbanen toe zou nemen tot 30 of 35, Antalya niet alleen het beste golfcentrum van Europa zal zijn maar in de wereld. Laatste wedstrijd voor professionele carrière Aðaoðlu merkt op dat de World Amateur Golf Championship wordt beschouwd als de Olympische Spelen van golf en als laatste obstakel dient voordat men een professionele golfspeler wordt. “Bijna iedere professionele golfer, Tiger Woods, Sergio Garcia, Nick Faldo en Phil Mickelson, hebben in dit kampioenschap gespeeld voordat ze professional werden”. Veel golfers die in 2012 in Belek spelen zullen we daarna op de professionele tours tegen gaan komen.

De VS heeft ongeveer 24 miljoen golfers waarvan ze er drie geselecteerd hebben om naar Belek te gaan, hier zal ongetwijfel een toekomstige wereldspeler tussen zitten. Wonen en vakantie in Belek Gepaard met de uitbreidingen van het aantal golfbanen in Belek nemen ook het aantal vastgoed projecten in Belek toe.

Denkende aan het beeld in Spanje, wonen nabij een golfbaan en je villa of appartement als investeringswaarde zien stijgen. Belek heeft dankzij de korte afstand van de luchthaven Antalya een hoogwaardige levensstijl, luxe 5 sterren hotels, meer dan 13 golfbanen, luxe vrijstaande villa’s met privé zwembad en meerdere ziekenhuizen. De verwachtingen in 2012 zijn dan ook hooggespannen en er liggen nu al plannen op tafel voor exclusieve villa projecten met prijzen tussen de € 0,5 en € 1 miljoen.

{mosgoogle}