Groninger Stadspark even golfbaan

Golfnieuws: Het uitgestrekte Groninger Stadspark, landelijk bekend van het daar trots bovenuittorende karakteristieke hoofdkwartier van Gasunie, was zondag voor één dag omgetoverd tot de grootste ééndagsgolfbaan van Europa. Aanvankelijk dreigde er fikse regen, maar de zondagmiddag werd de Stadspark Open heerlijk gespeeld met het zonnetje op de bol van talloze enthousiaste golfers, die de unieke kans grepen een balletje te slaan. 

De zeer tijdelijke Stadspark Open-baan had een lengte van 2154 meter. ,,Dit is de grootste en meest prestigieuze eendagsgolfbaan!’’, aldus een trotse golfvoorzitter Ritzo ten Cate van de noordelijke groep De Ondernemers. De hoogste bomen, het breedste water, in een echt stadspark met een traditie van een eeuw en één van de grootste in het hele land is toch wat anders dan een zomaar in het open land aangelegde baan. Het werd ontworpen door top-golfbaanarchitect Michiel van der Vaart van Jol Golf Design. ,,Het kostte bovendien dagen om dit immense park er helemaal voor te krijgen. Maar het is echt zo groot dat er achttien holes in passen!’’

De regen van de morgen zorgde her en der voor een plas water. Een bal die uitgerekend daarin rolde werd er toch met een mooie swing uitgespeeld. Dat leverde veel gespetter op. ,,Zo doe je dat!’’, aldus golfer Grady Hofstra, die een soort bommetje veroorzaakt en wat kijker doet wegduiken. Naast de talloze deelnemers kwamen veel belangstellenden een kijkje nemen, of ze deden mee aan een les in de bijzondere sport. Opbrengsten van de golfdag worden besteed aan het park zelf.

In de wandelgangen werd al volop gespeculeerd de stunt volgend jaar te herhalen.

{mosgoogle}