Golfers spelen in Warmond

Golfers in een pittoreske omgeving kunt u zien spelen op zondag 30 augustus. Op een aantal bijzondere locaties in Warmond organiseert Rotary Oegstgeest e.o. die dag de jaarlijkse Warmond Golf Special. Er wordt golf gespeeld over 24 holes* in het watersportdorp Warmond. De holes liggen stuk voor stuk op prachtige plekjes. Gespeeld wordt in particuliere tuinen, bij het kasteeltje Huys te Warmont, in park Groot Leerust, op het recreatie-eiland Koudenhoorn, in een (leeg) ooievaarsnest en op een afslagplaats over de Kager Plassen. De opbrengst van het evenement, naar verwachting rond de € 15.000,-, is bestemd voor de oprichting van een gastenverblijf voor oudere partners van kankerpatiënten, in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Warmond Golf wordt dit jaar voor de tiende keer in successie georganiseerd door de Rotary Club Oegstgeest in samenwerking met de gemeente en de Ondernemersvereniging Teylingen/Warmond. “Qua opzet wordt het gastenverblijf voor ouderen vergelijkbaar met wat het Ronald McDonald-huis doet voor jongere kankerpatiënten. Voor wat oudere patiënten, die niet uit de omgeving komen, is het vaak niet haalbaar hun partner in de buurt te hebben tijdens behandeling in het LUMC. Daar gaan we iets aan doen”, zegt Jacques Staal. Staal, tien jaar geleden de initiatiefnemer van Warmond Golf, is dit jaar voor het laatst bij de organisatie betrokken.

Hij besteedde jaarlijks vele uren aan het golfevenement. “Je moet afscheid nemen als het goed gaat”, zegt hij. “Het is mooi dat we nu als Rotaryclub Oegstgeest e.o. in samenwerking met het LUMC en gesteund door een aantal instanties in Leiden dit eerste gastenverblijf voor ouderen kunnen opzetten”. De afgelopen jaren ging de opbrengst van Warmond Golf onder meer naar een schoolproject in Tanzania. Ook is de bouw van een polikliniek in Kenia gefinancierd. Bijna tweehonderd golfers Aan de golfwedstrijd nemen bijna tweehonderd golfers deel. Boten en koetsen brengen ze naar de verschillende holes.

Aan de voorbereidingen – het maaien van de geïmproviseerde holes bijvoorbeeld – wordt al wekenlang gewerkt. Wie in Warmond op zondag 30 augustus wil komen kijken, is van harte welkom. Bezoekers kunnen tussen 11.00 en 17.00 uur in het sfeervolle Warmond langs het parcours een plekje zoeken. De golflocaties zijn goed herkenbaar aan vlaggen, golfers en de paardenkoetsen die de golfers vervoeren. Op 30 augustus is Warmond ook weer het decor voor de Gouden Gaffel-wedstrijden. Dit zijn zeilwedstrijden met oude schepen in het Warmonder plassengebied, georganiseerd door de Stichting Zeilvaart Warmond.

Medemens steunen Rotaryclub Oegstgeest e.o. is een serviceclub die deel uitmaakt van het wereldwijde Rotary International. Leden van Rotary steunen op verschillende manieren hun medemens, zonder onderscheid naar ras, geloof of politieke mening. Wie lid is van Rotary maakt deel uit van een netwerk en wil primair iets van zichzelf geven en de medemens dienen, direct of indirect, bijvoorbeeld via humanitaire of educatieve projecten.

{mosgoogle}