Golfers geroyeerd

De ANWB heeft 160 golfers geroyeerd die gebruik hebben gemaakt van een fout in de ledenadministratie, waardoor ze ten onrechte een pasje kregen dat toegang geeft tot de meeste banen. Een woordvoerder van de ANWB bevestigde donderdag een bericht hierover in De Telegraaf.

Bij het aanmelden als lid van de ANWB Golf, een vereniging van de toeristenbond, hadden de golfers via de website ten onrechte aangegeven in het bezit te zijn van een golfvaardigheidsbewijs. Ze kregen de officiële pas van de Nederlandse Golf Federatie waarmee ze op de banen terecht kunnen, maar bespaarden zo enkele honderden euro's aan lesgeld en examenkosten.

Nadat de fout aan het licht was gekomen, voerde de ANWB alsnog een controleactie uit en vroeg naar het golfvaardigheidsbewijs van de nieuwe leden. In circa 240 gevallen bleek dat ze hadden gelogen. Inmiddels is van 160 personen het lidmaatschap van ANWB Golf beëindigd. De overige tachtig zaken zijn nog in behandeling.

De ANWB is nog niet helemaal klaar met de controleactie. ‘Maar we zijn een heel eind op streek’, aldus de woordvoerder, die niet verwacht dat er nog veel nieuwe gevallen aan het licht komen. Al met al gaat het om 1 à 2 procent van alle leden van ANWB Golf. De geroyeerden behouden wel hun gewone ANWB-lidmaatschap. (bron ANP)

{mosgoogle}