Golf werkt ontspannend

Golf werkt ontspannend. Golf is een oeroude sport die hoogstwaarschijnlijk uitgevonden is door de Romeinen in de eerste eeuw na Christus. Uiteraard zijn er door de jaren heen heel veel veranderingen doorgevoerd; Van een gebogen stick naar een strak gevormde club en van een steen of lederen bal gevuld met veren naar een golfbal zoals we die nu kennen. Van een simpel boerenspel is golf uitgegroeid tot een zeer populair tijdverdrijf en is het één van de grootste sportindustrieën van de wereld.

In Nederland is golf zelfs veruit de snelst groeiende sport; van 30.000 golfers in 1986, telt de golfsport nu meer dan 300.000 beoefenaars. Zoals je al zou verwachten wordt golf steeds vaker gespeeld door zakenmensen die tijdens het spel aan het netwerken en lobbyen zijn. Volgens een studie van National Golf Foundation is 10% van de golfers zelfs gaan spelen om zakelijke redenen. Zo hoor ik hier op kantoor mensen praten over hun BHV examens en wie de doosjes met golfballen heeft meegenomen. Door weer en wind slaan ze Birdie’s en Bogey’s.

Volgens kenners zou golf ontspannend werken. Je loopt immers heerlijk in de natuur waar je je hoofd kunt legen, terwijl je ‘ontspannen’ een balletje slaat. Ook zou het gezond zijn omdat je vet verbrandt tijdens het vele lopen. Je wordt echter wel aangeraden om ‘positief te blijven’ tijdens het spel, aangezien het frustrerend kan zijn als je een ‘bad golf day’ hebt!