Golf Management Group (GMG),

Golf Management Group (GMG), heeft alle aandelen overgenomen van Pro Golf Holding en wordt daarmee eigenaar van Golf Centrum Rotterdam. Dit hebben John Scholte, directeur-eigenaar en oprichter van Golf Centrum Rotterdam, en de directie van GMG bekendgemaakt.

GMG zet hiermee een belangrijke volgende stap in haar groeiscenario, terwijl voor John Scholte de toekomst van ‘zijn GCR’, dat dit jaar exact twintig jaar bestaat, ook voor de lange termijn is gewaarborgd. Bovendien kan John Scholte zich nu volledig toeleggen op een nieuwproject: de ontwikkeling van Golfpark Rotterdam, de eerste volwaardige 18-holes golfbaan in Rotterdam.

‘De overname van Golf Centrum Rotterdam past perfect binnen onze strategie om met eersteklas golfaccommodaties een vooraanstaande positie in de internationale golfwereld in te nemen. Het is onze strategie om met kwaliteitsaccommodaties, zowel verenigingsspelers als pay & play golfers en het zakenleven een uitstekende accommodatie en prima service te bieden’, aldus Egbert Mulder, lid van het Management Team van GMG.

“Met Golfresort Cochem in Duitsland, Golfbaan Naarderbos, Maastricht International Golf, Golfbaan Kasteel Engelenburg, Golfbaan Spaarnwoude en Golfbaan Welschap bij Eindhoven, beschikt GMG al over een aantal topbanen. Golf Centrum Rotterdam is hierop een uitstekende aanvulling. Het GCR biedt een eersteklas golfoefenaccommodatie met tachtig overdekte afslagplaatsen, een prachtig aangelegde en uitdagende negen holes par 3 baan, diverse oefengreens, een prima restaurant met vergaderfaciliteiten en een ruime parkeergelegenheid. En dat alles op een steenworp afstand van het centrum van Rotterdam.’

Hoewel Scholte de komende maanden nog zijdelings betrokken zal blijven bij het GCR om een optimale overdracht te waarborgen, zal hij zich vooral toeleggen op de realisatie van Golfpark Rotterdam, een volwaardige 18-holes golfbaan bij Overschie.

‘Dat GMG ook daarin financieel participeert is uitermate belangrijk. Bij zo’n omvangrijk en voor Rotterdam uniek project, heb je financieel sterke partners nodig. GMG is zo’n ijzersterke partner, die bovendien net als ik streeft naar topkwaliteit in golfaccommodaties’, benadrukt Scholte.