Gezonde NGF kijkt vooruit

De vorig jaar in Zuid-Afrika gewonnen Eisenhower Trophy stond als tastbaar bewijs van het goede topsportbeleid op de

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De presentatie van het meerjarenplan stond centraal tijdens de Algemene Ledenvergadering in Soestduinen. De komende jaren blijft golf verder groeien. Dit jaar verwacht de NGF 290 duizend geregistreerde golfers te hebben en dat aantal zal in ieder geval tot en met 2011 stijgen. Over vier jaar zullen er naar verwachting 370 duizend spelers zijn. Daarmee wordt de NGF na de KNVB (voetbal) en de KNLTB (tennis) de derde sportbond van Nederland.

 

Punten die centraal staan in het met algemene stemmen aanvaarde Meerjarenbeleidsplan: een gebalanceerde groei, (nog) groenere golfbanen, Nederlanders in de Ryder Cup en Solheim Cup en de verdere versterking van het solide imago van golf.

 

De NGF gaat de toekomst optimistisch in en dat heeft ook te maken met de gezonde financiën. De voor nog eens drie jaar herkozen penningmeester Frans van Oosten Slingeland presenteerde een financieel jaarverslag dat een licht positief resultaat had. Ook de komende jaren zal een solide financieel beleid kunnen worden gevoerd.

 

Tijdens de vergadering ging een film over Committed to Green in première. Dit project begint voor steeds meer clubs interessant te worden. ‘We moeten onze banen op een natuurvriendelijke wijze onderhouden’, zei president Willem Maris. ‘We zijn dat aan komende generaties verplicht.’