De grootste indoor golfbaan ter wereld wordt mogelijk in Zoetermeer gebouwd

ZOETERMEER – De grootste indoor golfbaan ter wereld wordt mogelijk in Zoetermeer gebouwd. Initiatiefnemer Jon Standing bevestigt dat hij in gesprek is met de gemeente om hier zijn Indoor Golf Arena te vestigen. „De gesprekken zijn redelijk concreet en vergevorderd. De kans is absoluut aanwezig dat de golfbaan in Zoetermeer komt.’’ Tegelijkertijd laat Standing weten dat hij ook met Amersfoort en enkele andere gemeenten in gesprek is. In het eerste kwartaal van 2009 moet duidelijk worden in welke gemeente de golfbaan wordt gerealiseerd. De Indoor Golf Arena wordt geen overdekte golfbaan. „Het wordt een oefencentrum.

Golf is de snelst groeiende sport van Nederland en de Nederlandse Golf Federatie is inmiddels de derde sportbond van het land. Deze groei vraagt om meer faciliteiten.’’Het golfcomplex, dat ongeveer 18.000 vierkante meter zal beslaan, bevat bijvoorbeeld twintig golfsimulatoren. „Hier kun je met je eigen stokken slaan. In de vloer zit een sensor die meet hoe iemand de bal slaat. Deze data worden vertaald in een grafische weergave. Het is erg verslavend en leuk.’’ „Ook komen er 28 hitting bays. Dit zijn afslagkooien, waarvan een aantal zich toespitst op speciale omstandigheden die ook op een echte golfbaan voorkomen. Bijvoorbeeld een zandbunker en een helling.’’ Daarnaast wil Standing nog een driving range met 34 afslagplaatsen. „Deze komen op het dak, in de buitenlucht. Ook hier geven sensoren feedback over de slag.’’ Tot slot moet een viersterrenhotel met 150 tot 200 kamers het complex completeren.

Het golfcentrum moet voor zowel het gewone publiek als de zakelijke markt toegankelijk zijn. „Maar we hebben de ambitie om er ook een topsportcentrum van te maken. Dan kunnen de nationale selecties hier het hele jaar door trainen.

{mosgoogle}