Zestigste toernooizege voor Tiger Woods

Tiger Woods heeft zijn zestigste toernooizege binnen. De nummer een van de wereld noteerde zondag in Lemont bij het BMW Championship een slotronde van 63 slagen, voldoende om de concurrentie op twee of meer slagen te zetten. 

De Amerikaan had elf jaar als professional nodig voor zijn zestig toernooizeges. Hij is pas de vijfde golfer die die mijlpaal op de PGA Tour bereikt. "Ik heb nooit gedacht dat dit me zo snel zou lukken", reageerde de 31-jarige grootverdiener op zijn succes.

Woods heeft met zijn zestigste zege de eerste plaats op de 'eeuwige' ranglijst in het vizier. De in 2002 overleden Amerikaan Sam Snead gaat aan de leiding met 82 PGA-zeges. Daarna volgen diens landgenoten Jack Nicklaus (73), Ben Hogan (64) en Arnold Palmer (62).

Woods, die dit jaar zes toernooien won, noteerde zondag met een totaalscore van 22 slagen onder par de beste score uit de geschiedenis van het evenement. "Dit toernooi is bijzonder voor me. Ik haalde op deze baan voor het eerst op de PGA Tour de cut." De Amerikaanse vedette verdiende in zijn loopbaan inmiddels meer dan 75 miljoen dollar (ongeveer 55 miljoen euro).