Woods behaalt vijftigste profzege

Tiger Woods mag zich de jongste golfer ooit noemen met al vijftig profzeges op zak. De 30-jarige Amerikaan imponeerde de afgelopen vier dagen in de Buick Open en won het PGA-toernooi in het Amerikaanse Grand Blanc met 264 slagen, liefst 24 onder par.

Hij sloeg een persoonlijk record van 28 birdies. De nummer één van de wereld passeerde Jack Nicklaus, die drie jaar ouder was toen hij de mijlpaal van vijftig toernooiwinsten bereikte. ,,Ik heb er tien jaar over gedaan. Hopelijk kan ik nog tien tot twintig jaar zo goed spelen”, zei Woods, die op de golfbanen van de Warwick Hills Golf and Country Club vier keer een rondje van 66 slagen maakte.

Het duurt nog wel even voordat hij het record van Sam Snead in zicht krijgt. Snead won 82 toernooien in zijn carrière. Woods speelde bijzonder sterk in de Buick Open, maar de winnaar van elf majors had ook zijn beste golf nodig om de concurrentie van zich af te slaan. Vooral landgenoot Jim Furyk gaf zich niet zomaar gewonnen en dwong met een slotronde op zondag van 64 slagen Woods nog tot een uiterste inspanning. Op de zeventiende hole liet de kampioen zien zijn zenuwen volledig in bedwang te hebben. Woods putte raak voor een par, terwijl een toeschouwer kort daarvoor een appel op de green had gegooid.
De zege in Grand Blanc leverde Woods 864.000 dollar op. Voor het achtste jaar op rij incasseert hij meer dan 5 miljoen dollar aan prijzengeld.