Rory McIlroy blijft verbazen

Rory McIlroy blijft de golfwereld verbazen met zijn golftalent. De pas 19-jarige speler bereikte gister op de Ritz-Carlton Golf Club de laatste 8 van het Accenture WK Matchplay. Dit ging ten koste van de Zuid-Afrikaan Tim Clarke die in de ronde daarvoor Tiger Woods naar huis stuurde. McIlroy neemt het in zijn kwartfinale op tegen Geoff Ogilvy die te sterk was voor de Colombiaan Camilo Villegas. Ogilvy won dit toernooi in 2006 en eindigde op tweede plaats in 2007, wat aantoont dat de Australiër uitermate geschikt lijkt voor deze toernooiopzet.

Ernie Els, gewapend met zijn oude putter, bereikte ten koste van Engelsman Luke Donald de volgende ronde. The big easy profiteerde van het feit dat Donald geblesseerd moest opgeven (pols). Om de volgende ronde te bereiken moet Els wel eerst afrekenen met de runner-up van vorig seizoen: Stewart Cink. De Amerikaan won met 1up van de andere Amerikaan: Phil Mickelson. Aan de Gary Player zijde van het wedstrijdschema verloor Ian Poulter van Sean O’Hair.

Paul Casey won vrij eenvoudig van Peter Hanson met 4&2 en zal het dus vandaag opnemen tegen Sean O’Hair. De laatste kwartfinale in Arizona zal gaan tussen Ross Fisher en Justin Leonard. Fisher rekende vrij eenvoudig af met de Amerikaan Jim Furyk, het werd 4&3 in het voordeel van de Engelsman. Justin Leonard klopte Oliver Wilson pas op de 19de hole. Engelsman Wilson trok de stand op de reguliere 18de hole nog gelijkt met een birdie waardoor beide spelers weer naar de eerste tee moesten.

Leonard profiteerde van de bogey van Wilson en had aan een eenvoudige par voldoende.