Golfer Taco Remkes derde overwinning

golfnieuws: Taco Remkes is erin geslaagd zijn derde overwinning op de Challenge Tour te boeken. De man uit Uithoorn wist een birdie op de laatste hole te maken om een play-off af te dwingen en wist dit daarna te herhalen om zo zijn derde zege te pakken. Taco Remkes begon bijzonder koel aan zijn laatste ronde van het Margara Diehl-Aoko Platinum Open. Hij begon met zes parren en op hole zeven wist hij zijn eerste birdie te maken om een voorsprong van vier slagen te nemen.

Tot en met hole 14 maakte hij louter parren en leek er niks aan de hand. Door bogeys op 15, 16 en 17 stond hij opeens een slag achter op de Fin Roope Kakko. Na een goede houten drie sloeg hij zijn ijzer 9 op zo’n zeven meter van de vlag en wist deze putt te holen om zo een play-off af te dwingen. In deze play-off sloeg hij wederom een perfecte houten 3 van de tee. Zijn ijzer negen sloeg hij deze keer op drie meter van de vlag en maakte zijn putt voor zijn derde overwinning op de Challenge Tour.

Dit betekend directe promotie naar de European Tour! Toch heeft Taco Remkes bewust gekozen om komende week ook gewoon op de Challenge Tour van start te gaan. Hij staat op dit moment tweede op de ranglijst en de winnaar mag over een aantal weken van start gaan in het HSBC Champions. Taco Remkes heeft op dit moment 800 euro achterstand op de leider Dave Horsey die in dit toernooi vierde werd. Inder van Weerelt had het duidelijk moeilijk vandaag.

Met vier bogeys en drie birdies kwam hij tot een score van 73 slagen. Een gedeelde 18de plaats leverde hem 1800 euro op en hiermee behield hij zijn 34ste plaats op de ranglijst. De speler van Golf Team Holland lijkt zich definitief op te gaan maken voor het spelen van de Q-school. Komende week gaan de beste 45 spelers van start in de Grand Final van de Challenge Tour. Er zal voor veel geld gespeeld worden. Alles is dus nog mogelijk. Wil Besseling staat na een teleurstellende laatste maand op een 10de plaats van de ranglijst. Hij kan een goed resultaat zeker gebruiken om zo wat plaatsen te stijgen om een betere kaart voor de European Tour te bemachtigen.

{mosgoogle}