Winst Oranje golfmeisjes

{mosgoogle}In Oslo zorgde het Nederlandse meisjesequipe voor een flinke stunt door in de halve finale met 3-2 van Duitsland te winnen. Historisch mag deze prestatie gerust genoemd worden. Internationaal hebben Nederlandse meisjes nooit echt indruk weten te maken. Maar daar is met deze generatie definitief verandering in gekomen.


 

In Oslo lieten Marieke Nivard, Maaike Naafs, Karlijn Zaanen en Caroline Karsten even zien waarom Nederland tegenwoordig ook meedingt naar de hoofdprijs.


In de halve finale werd Duitsland opzij gezet met 3-2. Daarmee werd voor het eerst in de geschiedenis een finaleplaats in een Europees landenteamkampioenschap bereikt door een Nederlands meisjesteam.

Maaike Naafs en Marieke Nivard klopten het Duitse duo Rössler/Katzy met 3 en 1. Karlijn Zaanen en Caroline Karsten verloren hun foursome partij ruim (6 en 5). Het werd nog heel spannend, toen Nivard haar partij met 3 en 2 verloor. Zaanen trok aan het langste eind op 18 en de birdie op de 19e van Naafs maakte de finaleplaats voor de meisjes een feit.

In Italië sleepte ook het damesteam er overigens vandaag een overwinning uit. Met 3 punten tegen 2 wonnen Dewi Claire Schreefel, Joan van de Kraats, Chrisje de Vries, Marjet van der Graaff, Christel Boeljon en Kyra van Leeuwen van Zwitserland. In de strijd om de 13de/14de plaats is Slovenië de tegenstander op de laatste dag.