Veel Europeanen in WK Matchplay

De wereldranglijst van 12 februari is bepalend voor deelname aan het eerste van de World Golf Championships. Achttien Europeanen mogen van 21 tot en met 25 februari in actie komen.

 

Voor het eerst is de Gallery GC in Tucson, Arizona gastheer van het met liefst acht miljoen dollar (6,5 miljoen euro) gedoteerde Accenture WK Matchplay. De laatste jaren was La Costa bij San Diego de baan van dit kampioenschap, maar daar had men vaak last van regen. Dat zal in de woestijn van Arizona niet snel het geval zijn. De wereldranglijst van 12 februari is zoals gezegd bepalend voor deelname. Achttien Europeanen mogen hun opwachting maken in dit WK.

 

Als er geen afzeggingen komen, dan speelt Tiger Woods in de eerste ronde tegen zijn landgenoot Brett Quigley. Titelverdediger Geoff Ogilvy heeft oud-winnaar Steve Stricker als opponent in de openingsronde. Tot en met de halve finale worden 18-holes matches gespeeld. De finale gaat over 36 holes.

 

Voor alle duidelijkheid: het Accenture WK Matchplay is het enige officiƫle wereldkampioenschap. Het World Matchplay dat elk najaar op het Engels Wentworth wordt gespeeld, is dat niet