Van der Valk van start in Pakistan

Na 18 holes van het Pakistaans Open staat Guido van der Valk op een gedeeld 54e plaats. Een dubbel bogey op de laatste hole liet een nare smaak achter op de verder prima eerste ronde.

Bij Pakistan zullen mensen niet snel denken aan golf. Toch is het een populaire sport en is de baan er een met een lange geschiedenis. De locatie van de Karachi Club is in gebruik sinds 1953 en de historie van de club gaat zelfs terug tot 1888. De spelers van de Aziatische Tour doen Pakistan voor de tweede keer in de historie aan. De uitbreiding van het circuit krijgt hierdoor meer en meer gestalte.

De leiding na de eerste dag is in handen van de thuisspeler Muhammad Shabir die met een ronde van 66 slagen één slag voorsprong heeft op Airil Rizman Zahari uit Maleisië. De 29-jarige Shabir verdiende zijn speelrecht net als van der Valk tijdens de laatste qualifying school. Op de Pakistaanse Tour wist hij liefst 35 toernooien winnend af te sluiten. Van der Valk, die voor het tweede jaar op de Aziatische Tour zal spelen, maakte, naast de dubbel bogey op 18, drie bogeys en ook vijf birdies. Met een score van level par (72) staat hij precies op de cutline. Als hij de tweede ronde net zo speelt als op de eerste zal dat echter geen probleem vormen.