UBS Open Hong Kong

De Taiwanees Wen-Tang Lin heeft het UBS Hong Kong Open op de tweede play-off hole gewonnen. In de verlenging wist hij Rory McIlroy en Francesco Molinari achter zich te laten. Taco Remkes eindigde na een score van 69 slagen op een gedeelde 48ste plaats. Taco Remkes kan te vrede terugkijken naar zijn eerste toernooi op de European Tour. Na scores van 69 70 69 69 eindigde hij op een gedeelde 48ste plaats met een totaal van -3. Vandaag wist Taco Remkes drie birdies en twee bogeys te maken. Door het halen de cut heeft Taco Remkes zijn eerste punten verdient voor de order of merit van de European Tour. Zijn gedeelde 48ste plaats was goed voor € 8839,50. Het UBS Hong Kong Open moest dit jaar beslist worden door een play-off.

De uiteindelijke winnaar Wen-Tang Lin kwam door een laatste ronde van 67 slagen uit op een totaal van -15. Rory McIlroy en Francesco Molinari kwamen op dit totaal door laatste rondes van 65 slagen. Op de eerste play-off hole wist alleen Francesco Molinari geen birdie te maken op de par-4 achttiende. Zijn putt bleef op enkele centimeters voor de hole liggen. Wen-Tang Lin en Rory McIlroy gingen daarna terug naar de achttiende tee om de tweede extra hole te spelen. Rory McIlroy, die eerder dit jaar een play-off verloor tijdens het Omega European Masters, sloeg zijn afslag links net over een bunker. Wen Tang Lin wist wel de fairway te vinden en kon de vlag dus eenvoudig aanvallen. Rory McIlroy wist zijn bal vanuit de bomen tot op vijf meter van de vlag te krijgen. Helaas moest hij kort daarna toezien hoe Wen Tan Ling zijn approach op minder dan een meter van de hole wist te krijgen. Rory McIlroy wist dat hij zijn putt moest maken om nog een verlenging af te dwingen. Helaas schoof hij deze putt net langs de hole waardoor de 19jarige talentvolle Ier nog even moet wachten op zijn eerste overwinning. Wen Tan Lin heeft twee keer eerder op de Asian Tour gewonnen.

Afgelopen seizoen eindigde hij op de derde plaats in het BMW Asian Open achter de winnaar Darren Clarke en Robert-Jan Derksen. Favoriet voor de zege Oliver Wilson gaf op de laatste dag geen thuis. Na een laatste ronde van 71 slagen eindigde hij samen met onder andere Bernhard Langer op een gedeelde zesde plaats. De 28-jarige Engelsman eindigde met drie bogeys in zijn laatste vijf holes om een play-off met drie slagen te missen. Opvallend was de foutloze ronde van John Daly. De flamboyante Amerikaan kwam op de laatste dag tot een foutloze score van 62 slagen. Hiermee eindigde hij met een totaal van -9 op een gedeelde 17de plaats. John Daly zal morgen afreizen naar Australië voor het Sportsbet Australian Masters. Aan dit toernooi zullen geen Nederlanders deelnemen. Wil Besseling, Taco Remkes en Inder van Weerelt zullen weer aan de start van het Alfred Dunhill Championship dat in de tweede week van december gespeeld zal worden.

{mosgoogle}