Tijd voor de eerste plaats

Simon Crosby heeft zichzelf op de derde dag van de PGA Trophy Wouwse Plantage een goede dienst bewezen. Hij had 66 slagen nodig voor de achttien holes en bleef daarmee zes onder par. Door die goede score gaat de 32-jarige golfer met nog één speeldag voor de boeg aan de leiding in het tussenklassement.

"Ik had de bal vandaag aardig aan een touwtje hangen", omschrijft Crosby zijn ronde. "Blijkbaar ben ik met het goede been uit bed gestapt." Echt als een verrassing komt de goede score niet. "Het ging de hele week al goed, maar vandaag was ik echt on a roll." Op een gedeelde derde plaats volgen Boerdonk, Wechgelaer en Bensdorp, alle drie met een onder par.

Crosby merkt duidelijk dat hij een betere golfer is geworden sinds hij twee jaar geleden, na acht jaar les te hebben gegeven bij Golfclub Wouwse Plantage, besloot professional te worden. "Ik train nu vijf uur per dag en dan zie je echt progressie. Mijn swing is beter, het putten is vooruit gegaan en ook ben ik mentaal sterker."

De in Antwerpen woonachtige Crosby speelde al langer met het idee om playing-pro te worden. "Ik droomde al mijn hele leven van een profcarrière, maar kreeg nooit voldoende sponsors achter me", vertelt hij. "Een goede sponsoring is van levensbelang als je in golf hogerop wilt. Toen ik eindelijk de kans kreeg, heb ik een halve seconde nagedacht."

Winst op zijn 'thuisbasis' zou Crosby geweldig vinden, maar hij geeft aan dat wedstrijden op de European Professional Development (EPD) Tour voor hem belangrijker zijn.

"Als ik zou mogen kiezen tussen winst hier of op de volgende EPD-wedstrijd, zou ik voor het laatste gaan. Maar mocht ik de Wouwse winnen, is dat zeker één van de beste prestaties uit mijn carrière tot nu toe." Hij kwam de afgelopen jaren al een aantal keer dicht in de buurt van de overwinning, maar kon de titel nooit binnenslepen.

"Ik werd al eens tweede, derde, vierde, vijfde en zesde", lacht Crosby. "Het wordt dus wel eens tijd voor die eerste plaats."De Wouwse beleeft vandaag zijn slotdag. Crosby wordt in het tussenklassement op enige afstand gevolgd door Uhlenbeck. De leider staat nu op zeven onder par, zijn naaste belager op vier onder par.