Spaans golfkampioenschap bij Maspalomas

{mosgoogle}Voor het 21ste Campeonato de España APG-Trofeo Gran Canaria, dat op het eiland gehouden zal worden van 7 tot en met 10 september 2006, hebben zich 140 beroepsspelers ingeschreven die goed zijn voor een directe omzet van € 600.000,=; zo hebben de organisatoren en sponsors laten weten op maandag 4 september 2006.

Het is voor de eerste keer, dat het Campeonato de España APG zal plaatsvinden buiten het vasteland van Spanje, hoewel de 18-holes golfbaan van El Salobre niet mag rekenen op de aanwezigheid van Sergio Garcia, Olazábal of die van Miguel Ángel Jiménez.

In de Trofeo Gran Canaria is € 110.000,= te winnen en men organiseert twee “Proam’s” (wedstrijden tussen beroepsspelers en amateurs). Dit toernooi mag echter wel rekenen op andere golfspelers die momenteel aan de leiding gaan in de Spaanse classificatie. Zo zullen o.a. Gabriel Cañizares, Carlos Rodiles en José Manuel Carriles op Gran Canaria aanwezig zijn, zo laat José Maria Gil weten. Gil is de vertegenwoordiger van Nos Ocupamos del Golf, het bedrijf, dat dit evenement organiseert.

Op zijn beurt benadrukte Juan José Cardona, de voorzitter van de VVV van het Eiland, dat men binnen de nieuwe strategie – om het eiland via sport, zoals golf, te promoten – bereikt heeft, dat de 1.100 leden van de Asociación de Profesionales del Golf de España (APG) Gran Canaria zien als voorkeursbestemming, om er in alle seizoenen van het jaar hun vakantiedagen door te brengen.

Cardona benadrukt, dat dit kampioenschap ook bezocht wordt door de directies van ondernemingen zoals de BBVA, Soluziona, Olivetti en o.a. de president van Yahoo Europa.

Hiermee wil de VVV van Gran Canaria profiteren van de mogelijkheden die golf biedt, omdat de beoefenaars van deze sport gemiddeld vier keer meer uitgeven dan een normale toerist; ook is golf een belangrijke factor om op het eiland vergaderingen te beleggen, seminars te houden of als personeelsbeloning voor bedrijven die met de golfsport te maken hebben.

Op zijn beurt gaf Manuel Fajardo, de minister voor Toerisme van de Canarische Regering, toe, dat het APG-Kampioenschap “bij toebeurt” op de Canarische Eilanden gehouden gaat worden en dat dit ook op een ander eiland plaats kan vinden, op een van de 20 golfbanen op de Archipel en waar er binnenkort nog een paar bij komen.

Fajardo benadrukte, dat er in de West-Europese landen een markt bestaat van ruim vijf miljoen toeristen die de golfsport beoefenen; hij vindt dan ook, dat Canarias er alles aan moet doen om dit soort bezoekers aan te trekken, met als doel, om er jaarlijks 100.000 te ontvangen.

De minister brengt in herinnering, dat naast de € 600.000,= aan directe omzet die dit kampioenschap genereert, de promotie van het eiland zeer belangrijk is, vanwege de dagelijkse rechtstreekse televisie-uitzendingen die staan geprogrammeerd.