Robert Jan Dersen 13e in Volvo Masters

Golfnieuws: Robert-Jan Derksen is op een mooie gedeelde dertiende plaats geëindigd in de Volvo Masters. De overwinning ging uit eindelijk naar Soren Kjeldsen. Na een laatste ronde van 70 slagen had hij twee slagen voorsprong op Martin Kaymer. Voor Robert-Jan Derksen was dit de vierde keer dat hij mee mocht doen aan de Volvo Masters. Na rondes van 72 70 72 en 72 slagen eindigde de enige Nederlander in dit toernooi op een totaal van +2. Dit was goed voor een gedeelde 13de plaats en dit was verruit de beste prestatie van Derksen ooit in dit toernooi.

De overwinning in dit toernooi ging naar de Deen Soren Kjeldsen. De 33-jarige Deen kwam in zijn laatste ronde tot een score van 71 slagen en met een totaal van -8 had hij twee slagen voorsprong op de nummer 2 Martin Kaymer. Voor Soren Kjeldsen was dit zijn grootste overwinning uit zijn carrière. In 2003 won hij zijn eerste toernooi op de European Tour, in 2007 had hij zijn beste seizoen ooit met twee tweede plaatsen. Een van die tweede plaatsen was afgelopen jaar tijdens de Volvo Masters waar hij uiteindelijk verloor op de tweede play-off hole waardoor de zege naar Justin Rose ging. Nu een jaar later mocht hij alsnog de troffee in ontvangst nemen. Doordat Lee Westwood er niet in slaagde dit toernooi te winnen was een gedeelde 32ste plaats voor Robert Karlsson genoeg om de Sir Harry Vardon Trophy te winnen. Dit is de prijs die de winnaar van de Order of Merit aan het einde van het seizoen in ontvangst mag nemen.

Robert Karlsson wist dit jaar twee keer te winnen op de European Tour en behaalde daarnaast ook nog enkele top-10 plaatsen. Padraig Harrington eindigde op de tweede plaats en Lee Westwood op de derde plaats. Komende week zal in Shanghai het nieuwe seizoen van start gaan met de HSBC Champions.

{mosgoogle}