NTA Golf Tour op de Groene Ster: Van Blankers en van der Kolk pakken winst!

Na een extreem warme week kwamen de deelnemers aan de NTA Golf Tour Zaterdag 22 juli samen op de schitterend gelegen baan van de Groene Ster om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Bijzondere prijs was de fiets die door Jan Terpstra beschikbaar gesteld was voor een hole in one. De beste score uit de ochtendronde was die van Rinus Blankers (professional), die onder het extreem warem weer het hoofd koel genoeg kon houden voor een ronde van 75 slagen. Bij de amateurs legde Martijn van der Kolk de basis voor zijn overwinning met een ronde van 77 slagen.

{mosgoogle}In de middag betrok het weer en werde stevige regenbuien afgewisseld – gelukkig heel kort – met zelfs enig onweer. Zware windstoten bemoeilijkte het spel duidelijk. In de middagronde zetten ‘local hero" Morris den Hollander en Daniel de Graaf de achtervolging in op van der Kolk.

De Graaf nam met een totaal van 160 slagen de leiding in het clubhuis maar moest die al snel delen met Morris den Hollander die eenzelfde totaal realiseerde. Met een totaal van 157 slagen bleef Martijn van der Kolk De Graaf en den Hollander ruim voor om zijn eerste zege op deze tour te behalen!

Bij de professionals probeerden Jay Francis en Bart Vinkhuyzen het Rinus van Blanders (foto) nog moeilijk te maken, maar van Blankers was deze dag echt "in de zone" Met een prachtige ronde van 71 en een totaal van 146 slagen was de winst een feit!