Masters Augusta 2009

Cabrera wint de Masters 2009

 
Aan spanning geen gebrek op de Masters 2009. Op de golfbaan van Augusta National werd op de laatste dag gestreden om de felbegeerde groene blazer. Tiger Woods en Phil Mickelson zorgden al voor het nodige vuurwerk voordat de leidende spelers in het klassement, Angel Cabrera en Kenny Perry, konden starten. Mickelson wist met 6 birdies in zijn eerste 9 holes de voorsprong op de twee bijna teniet te doen. Een verkeerde clubkeuze of een net niet lekker geraakte bal op de 12e hole, een par 3 en zijn bal verdween in de waterhindernis, zorgde voor een dubbel bogey. Vervolgens mist Mickelson nog twee putts van binnen een meter en de bogey op 18 zorgde voor een ronde van 67 slagen en een eindscore van 9 beneden par.

Woods kwam met een eagle op de 8e ook ineens opzetten in de top van het klassement. Met birdies op 13, 15 en 16 stond hij ineens op 10-onder par. Helaas zorgden bogeys op 17 en 18 voor een eindstand van 68 slagen en 8-onder par.

De Argentijn Angel Cabrera, nam bij iedere slag weinig tijd en leek volledig controle te hebben over zijn slagen. Hij wist samen met Chad Campbell en Kenny Perry op 12 onder par te eindigen en moest dus een play-off spelen. Op de eerste play-off hole, de 18e, werd Campbell al uitgeschakeld, hij maakte als enige een bogey. De tweede play-off hole, de 10e, werd in het voordeel van Cabrera beslist, hij wist als enige een par te maken. Een aantal uren daarvoor maakte hij nog een bogey op dezelfde hole en nu was de par voldoende voor de overwinning.

Voor Cabrera is het zijn tweede Major-zege, eerder won hij in 2007 al het US Open. Cabrera werd ook de eerste Zuid-Amerikaan die het toernooi wist te winnen op Augusta.

De Nederlander Reinier Saxton miste na twee dagen spelen de cut