KLM Open volgend jaar in Hilversum

Het KLM Open zal van 9 tot en met 12 september 2010 worden gespeeld in Hilversum. Dat heeft de Europese Tour op verzoek van de organisatie van het Nederlandse golftoernooi besloten. Dit jaar vond het evenement van 20 tot en met 23 augustus plaats bij de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort. In 2010 keert het Open Nederlands kampioenschap terug naar Hilversum.

,,Een betere datum. We zitten nu een stuk gunstiger'', liet toernooidirecteur Daan Slooter woensdag weten. De organisatie hoopt door de verplaatsing meer grote namen naar het toernooi te halen. In augustus was dit moeilijk omdat het toernooi vlak na de laatste Major, het Amerikaanse USPGA Championship, plaatsvond. De wijziging heeft wel tot gevolg dat het KLM Open in 2010 niet meer meetelt als kwalificatie voor de Ryder Cup.

Slooter kon woensdag nog geen uitsluitsel geven over het prijzengeld in 2010. ,,We gaan vooralsnog uit van hetzelfde bedrag van 1,8 miljoen euro, maar het is niet alleen aan ons. In deze economisch barre tijden en met de internationale ontwikkelingen in het achterhoofd, kunnen we nog geen garanties geven'', zei de toernooidirecteur. (ANP)

{mosgoogle}