Hoge klassering voor Van Weerelt

Met een laagste dagscore van 63 slagen schoof Inder van Weerelt op de slotdag van het ECCO Championship nog flink op in het klassement. De opmars stokte pas op plaats vier.Net als gisteren kon er ook vandaag behoorlijk gescoord worden op de Odenes GC, maar niemand ging zo laag als Van Weerelt op de slotdag. De leiders waren niet meer te achterhalen maar met een totaal van -15 klom de speler van Golf Team Holland naar de gedeeld vierde plaats op vijf slagen van winnaar Iain Pyman.

‘Ik ben dan ook zeer tevreden’, aldus Van Weerelt, die zich realiseerde dat de achterstand op de koplopers wel erg groot was. ‘Ik heb gedaan wat ik wilde vandaag. Alles ging net een beetje beter dan gisteren, dat was eigenlijk het enige verschil.' Ondanks de zeven onder par was er nog ruimte geweest voor verbetering. 'Ik mis toch nog een paar greens en ik maak twee bogeys vanuit het midden van de fairway', realiseerde Van Weerelt zich.

Door de hoogste klassering van het seizoen klimt de Zeistenaar naar de 46e plaats op de Order of Merit en dat geeft wat lucht voor de rest van het seizoen. ‘Ik denk dat mijn kaart nu wel veilig is en dat het tijd is even vrij te nemen de komende twee weken.’

Een plaats bij de eerste tachtig – en het behoud van zijn kaart – zal Van Weerelt niet meer kunnen ontgaan, maar met een kleine stijging op de order of merit kan nóg een aardige bonus worden binnengehaald. Spelers die in de top-45 van de jaarranking eindigen, mogen direct door naar de finale van de qualifying school.

{mosgoogle}