Het Longs Drugs Challenge golf

Het Longs Drugs Challenge staat deze week weer op het programma van de Ladies PGA Tour. Het toernooi dankt zijn naam aan zijn sponsor: Longs Drugs, een grote drogisterijketen in Californië. Het toernooi staat sinds 1996 op het schema van de LPGA Tour. Het toernooirecord staat op naam van een drietal speelsters met -8.

Toernooi records: 2003 Se Ri Pak 64(-8), Lincoln Hills Club 2004 Anna Arcker-Macoschko 60(-11), The Rigde Golf Club 2006 Jeong Jang 64(-8). De editie van 2007 ging naar Suzann Pettersen die met een totaal van -11 op de eerste plaats eindigde met Lorena Ochoa. In een play off won zij van de nummer 1 van de wereld. Pettersen was vorig jaar oppermachtig samen met Ochoa op de LPGA Tour. Haar overwinning in het Longs Drugs Challenge was haar derde van het seizoen, uiteindelijk eindigde de Zweedse op een seizoenstotaal van 5.

O ok Lorena Ochoa is deze week weer vertegenwoordigd. In haar zesde seizoen op de LPGA Tour gaat de Mexicaanse op jacht naar haar achtste zege van dit seizoen. Een sterk deelnemersveld zal aan de start verschijnen met maar liefst zeven van de tien speelsters uit de top-10 van de money list. Ook Paula Creamer, die vorige week het sterk bezette Samsung World Championship won, is van de partij. De Amerikaanse won vorige week alweer haar vierde titel van dit seizoen. Zes rookies zullen aan de start verschijnen op de Blackhawk Country Club deze week.

Verder zijn Tsjeng en Choi zijn van de partij. Tsjeng, afkomstig uit Thailand, won eerder dit seizoen haar eerste toernooi met het McDonald’s LPGA Championship. Met Pettersen in het deelnemersveld spelen er in totaal vijf oud kampioene mee deze week.. Nicole Perrot (2005), Christina Kim(2004), Helen Alfredsson(2003), Juli Inkster (1999,2000) en dus Pettersen (2007). Het opvallende hieraan is dat ,behalve Alfredsson die het Evian Masters 2008 won, al deze speelsters deze week op jacht gaan naar hun eerste zege.

{mosgoogle}