Goosen leidt op Qatar Masters

Hij sloop de rest van het veld voorzichtig voorbij. Retief Goosen speelde de eerste ronde van het Qatar Masters in 65 en slagen en nam daarmee op de Doha Golf Club de leiding. Rolf Muntz vocht zich na de turn naar een 73, terwijl Robert-Jan Derksen met een matig slot een plaats bij de beste tien verspeelde.

 

Rolf Muntz had op de eerste negen acht parren – plus een triple bogey. Hij verloor die drie slagen op de 444 meter lange par-4 zesde. Na de turn herstelde de Brabander zich goed door zowel de par-4 elfde als de par-4 zestiende te birdiën. Met een 73 staat hij na de eerste achttien holes gedeeld 74ste. De cut (top-65 plus ties) komt vrijdag op ongeveer level par te liggen.

 

Robert-Jan Derksen was een onder na vier en twee onder na acht en ging dus uit in 34 slagen. Op dat moment was dat goed voor een gedeelde twaalfde plaats. Een birdie op tien bezorgde de Nederlandse nummer twee zelfs een plaats in de top-10. Hij bogeyde vervolgens de lange par-4 vijftiende en de par-3 zeventiende.

Derksen zakte door dat slordige slot naar de gedeelde 38ste plaats. Net vier birdies en een eagle op de korte par-4 zestiende speelde Miguel Angel Jiménez zich in de ochtenduren naar een prima 66.

 

De score van de Spanjaard werd later alleen verbeterd door Retief Goosen. De Zuid-Afrikaanse nummer acht van de wereld maakte acht birdies voor een 65. 

Goosen won dertien keer op de Europese Tour, maar zijn laatste zege dateert alweer uit december 2005.

Titelverdediger Henrijk Stenson is met een score van 68 slagen vijfde en de man die twee jaar geleden won, Ernie Els, bezet na een 69 de negende plaats