Golfer Richard Sterne eindzege op zak

Hoewel het nieuwe seizoen op de Europese Tour slechts enkele weken oud is, heeft Richard Sterne al de tweede eindzege van deze jaargang op zak.

Zondag steeg hij met een foutloze slotronde van de gedeelde elfde naar de gedeelde eerste plaats op het Zuid-Afrikaanse Open. In een play-off pakte hij vervolgens de zege.

Wil Besseling werd gedeeld 65ste. De Zuid-Afrikaan Sterne voelt zich duidelijk prettig in zijn geboorteland. Vorige week won hij het Alfred Dunhill Championship in Mpumalanga en in januari van dit jaar greep hij de hoofdprijs bij het Joburg Open in Johannesburg.

Zondag in Paarl maakte Sterne met zijn indrukwekkende slotronde (66 slagen), zonder bogeys en met zes birdies, vier slagen goed op Gareth Maybin en speelde hij samen met de Noord-Ier een play-off. Die besliste de 27-jarige Sterne al op de eerste hole in zijn voordeel. Ernie Els (ZAf) begon de dag op de 37ste plaats, maar werd met een slotronde van 64 slagen (-8) alsnog gedeeld derde. Besseling moest na de cut de Nederlandse eer hooghouden, maar schitteren kon hij niet. De debutant op de Tour eindigde met een ronde van 74 slagen (+2) op de gedeelde 65ste plaats.

{mosgoogle}