Golf US Open

Justin Hicks en Kevin Streelman gaan verrassend aan de leiding na de eerste dag van de US Open. Beide Amerikaanse golfers, de nummers 722 en 608 van de wereldranglijst, liepen op de banen van Torey Pines een ronde van 68 slagen. Met een score van drie onder par hebben Hicks en Streelman een voorsprong van één slag op vier achtervolgers.

Tiger Woods speelde in San Diego zijn eerste toernooi sinds de Masters. De Amerikaanse nummer één van de wereld is nog herstellende van een knieblessure. Woods had moeite in zijn ritme te komen, getuige zijn double bogey op de eerste hole. Op de veertiende hole gaf hij opnieuw twee slagen toe. Door drie birdies hield Woods de schade beperkt en staat hij op de gedeelde negentiende plaats met een score van één boven par.

Titelverdediger Angel Cabrera kan een nieuwe hoofdprijs op de US Open waarschijnlijk na één dag al uit zijn hoofd zetten. Met een score van 79 (acht boven par) had hij het lastig. Phil Mickelson liep zijn ronde met Woods en bleef zijn landgenoot een slag voor.