Golf Protugal Masters

Golfnieuws: In de Portugal Masters op 16-19 oktober op de golfbaan Oceanico Victoria Golf Course Par die een 72 Lengte heeft van 6609 meter zijn de voornaamste kanshebbers: Robert Karlsson, Lee Westwood en Martin Kaymer De Nederlanders zijn Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber en Joost Luiten. In het zuiden van Portugal met een mooi veld en een goed gevulde prijzenpot wordt dit de tweede editie van de Portugal Masters. Robert-Jan Derksen kan zijn positie in de top-60 verstevigen, Maarten Lafeber kan een stap zetten op weg naar die top-60 en Joost Luiten hoopt net als twee geleden met een mooie cheque huiswaarts te keren om zodoende lijfsbehoud weer wat dichterbij te zien komen.

Liefst vijf spelers van de afgelopen Ryder Cup melden zich in Villamoura onder wie ook Robert Karlsson. De Zweed is goed op dreef en heeft met twee opeenvolgende overwinningen zelfs de eerste plaats op de Order of Merit overgenomen van Paidrag Harrington die toch twee majors wist te winnen. Het aantal topnoteringen van Karlsson is echter onovertroffen dit seizoen en hij kan een grote stap op weg naar de jaarwinst zetten als hij op de vijfde baan van Villamoura weet te winnen. Mocht het zover komen dan levert hij nog een ander huzarenstukje ook: het zou de derde zege op rij betekenen voor Karlsson, die daarmee in de voetsporten kan treden van Tiger Woods die hetzelfde deed in 2006. Voor de Nederlanders staan er andere belangen op het spel. Robert-Jan Derksen kan zijn positie in de top-60 verstevigen, Maarten Lafeber kan een stap zetten op weg naar die top-60 en Joost Luiten hoopt net als twee geleden met een mooie cheque huiswaarts te keren om zodoende lijfsbehoud weer wat dichterbij te zien komen.  Liefst vijf spelers van de afgelopen Ryder Cup melden zich in Villamoura onder wie ook Robert Karlsson.

De Zweed is goed op dreef en heeft met twee opeenvolgende overwinningen zelfs de eerste plaats op de Order of Merit overgenomen van Paidrag Harrington die toch twee majors wist te winnen. Het aantal topnoteringen van Karlsson is echter onovertroffen dit seizoen en hij kan een grote stap op weg naar de jaarwinst zetten als hij op de vijfde baan van Villamoura weet te winnen. Mocht het zover komen dan levert hij nog een ander huzarenstukje ook: het zou de derde zege op rij betekenen voor Karlsson, die daarmee in de voetsporten kan treden van Tiger Woods die hetzelfde deed in 2006. Voor de Nederlanders staan er andere belangen op het spel.

{mosgoogle}