Golf Open de France

Een van de betere dagscores van het Open de France kwam vrijdag van Maarten Lafeber. Van de 75ste plaats steeg Maarten Lafeber vrijdag met stip naar de zestiende plaats op het leaderboard van het Open de France. Op Le Golf National bij Parijs opende Lafeber donderdag met een ronde 73 (+2). Vrijdag ging de inwoner van Amsterdam rond in 67 slagen (-4). ‘Gisteren sloeg ik de bal eigenlijk beter dan vandaag. Het verschil met donderdag was dat ik twee keer een verkeerde clubkeuze maakte. Eén keer vond ik het water en kwam ik met een double bogey van de green af. En er waren een paar putts die gisteren niet vielen, maar vandaag wel.’ De baan is behoorlijk pittig volgens Lafeber, waarbij de wind een complicerende factor is.

Lafeber is met een tussentotaal van -2 zestiende, vijf slagen verwijderd van de kop van het klassement. ‘Onder de omstandigheden ben ik tevreden over hoe het nu gaat. Maar we zijn er nog lang niet. De baan is niet makkelijk. Het wordt dus nog een lang weekend.’ Voor Robert-Jan Derksen begon het weekend vrijdagmiddag al. Derksen ging op dag twee van het Open de France rond in 76 slagen (+5). Met een totaal van +6 over twee dagen miste Derksen de cut op vier slagen.

Toch zal de Nijmegenaar met een milde glimlach om de mond in de auto op weg naar Nederland zijn gestapt, al leverde dat wellicht een luxe-probleem op, want hoe rij je naar huis met twee auto's? Derksen sloeg een 'ace' op de par-3 zestiende en verdiende daarmee een splinternieuwe BMW X6. Leider in het klassement is nog steeds Pablo Larrazabal, die vrijdag tekende voor een ronde 70. De Spanjaard kreeg wel gezelschap – David Lynn bracht vrijdagmiddag de beste dagscore 65 binnen. Beide spelers staan op -7. In de achtervolging zijn Angel Cabrera, Peter Lawrie, Igacio Garrido, Colin Montgomerie en Lee Westwood, allen op -5.