Golf op Landgoed Bergvliet

Golfliefhebbers kunnen zondag hun hart ophalen bij golfbaan Landgoed Bergvliet in Oosterhout. Daar zijn tijdens de zogenoemde Jeugdtour toppers uit het Nederlandse jeugdgolf aanwezig. 's Ochtends om acht uur begint de wedstrijd voor jeugd tot 21 jaar. De jongens mogen in die categorie een maximale handicap van 4 hebben om mee te mogen doen, de meisjes van 5,5. De handicap bij golf zegt iets over het aantal slagen dat een speler nodig heeft om een hole te voltooien.

Hoe lager de handicap, des te beter de golfer. 's Middags om 12.45 uur begint een wedstrijd voor golfers onder de 19 jaar. In die categorie mogen de meisjes een handicap hebben tussen de 5,6 en 10 en de jongens tussen de 4,1 en 7. Alle wedstrijden starten vanaf tee 1 en 10. De Jeugdtour is georganiseerd door de Nederlandse Golf Federatie (NGF). De tour bestaat uit zeven kwalificatiewedstrijden van elk achttien holes, waarvan de wedstrijd zondag in Oosterhout de vijfde is. Na die zeven kwalificatiewedstrijden spelen de beste jonge spelers tegen elkaar in twee finalewedstrijden van zesendertig holes. Wie een kijkje wil nemen bij het jonge golftalent, kan zondag de hele dag terecht bij de golfbaan aan de Salesdreef 2.

Volgens golfbaan Landgoed Bergvliet zal een aantal spelers die zondag in actie komt 'over een paar jaar zeker terugkomen op grote nationale en internationale golftoernooien'.

{mosgoogle}