Golf Club Overbrug

Op 29 augustus staat de Helmondse Golf Club Overbrug in het teken van de gehandicapten. Ongeveer 24 golfers met een lichamelijke beperking zullen die dag hun krachten meten op de uitdagende holes van de ‘Helmondse’. Een mooi initiatief van Cees van Dijk in samenwerking met de Nederlandse Gehandicapten Golf en gesteund door van Hout Group worldwide. Voor u een goede gelegenheid onze kersverse Nederlands kampioen David Stockx op zijn eigen baan aan het werk te zien.

 Aangename uitzondering Gehandicapten of mensen met een lichamelijke beperking verdienen een normaal maatschappelijk leven. Het besef dat sport daar bij hoort leeft. Het is echter vaak lastig om samen met valide sporters te spelen. Golf vormt hierop een aangename uitzondering, het handicapsysteem – zo heet dat nu eenmaal – maakt dit mogelijk. Het is bovendien een individuele sport die in een regelmatig tempo wordt gespeeld.

Deelnemers Onder de deelnemers met een lichamelijke beperking zullen maar liefst 10 mensen zijn uit het Nederlands team. Hun handicaps variëren van 7.0 tot 36.0 en van kunstknieën, partiële dwarslaesie en arm- en beenamputaties tot en met blindheid, polio en ms. Voor deelname wordt de officiële Europese regel gehanteerd dat de lichamelijke beperking van invloed moet zijn op de swing. Deze regel wordt ondersteund door de invoering van een medische pas geïntroduceerd door de medische commissie van de EDGA, de European Disabled Golf Association. Verder gelden de normale golfregels. Het spelersveld van de HGC Disabled Open kan dan ook probleemloos aangevuld worden met sponsoren tot een totaal van 36 deelnemers.

Niet omdat deze mensen financieel bijgedragen hebben, maar omdat het leuk is voor valide en beperkte spelers samen te strijden. Bij de prijsuitreiking gaan we overigens weer ouderwets discrimineren, want alle prijzen gaan naar spelers met een beperking. Aandacht en waardering Momenteel wordt er door de organisatie hard gewerkt om de spelers zo goed mogelijk te ontvangen. De greenkeepers zorgen voor een baan in topconditie en er wordt hard getrokken aan sponsoren. Ook de pers is uitgenodigd. Allemaal om deze primeur voor Helmond een stevig fundament te bezorgen voor de komende jaren. Want golfers met een lichamelijke beperking verdienen aandacht, waardering en regelmatig een goed bezet toernooi.

U bent van harte welkom op 29 augustus in Helmond aan het Verliefd Laantje

{mosgoogle}