European Tour – Derksen en Lafeber in Deutsche Bank Championship

Deze week wordt in Duitsland in Alveslohe op de Gut Kaden Golf und Land Club het Deutsche Bank Championship gespeeld.

Het toernooi heeft meer dan 3.5 miljoen euro aan prijzengeld en de winnaar ontvangt later deze week een cheque van 600.000 euro. Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber spelen deze week ook mee.

 

Lafeber eindigde vorig jaar gedeeld 43e, Derksen miste toen de cut en Muntz trok zich terug uit het toernooi. Het toernooi kwam vorig jaar in de problemen door slecht weer, zo kon er op donderdag helemaal niet gespeeld worden. Op de laatste dag van het toernooi moesten er twee ronden gespeeld worden en aan het eind van de dag ook nog eens een play-off.

De Zweed Nicklas Fasth (foto) en de Argentijn Angel Cabrera waren met gelijke score op -14 geëindigd en die moesten dus nog een play-off spelen. De eerste twee extra holes werden met gelijke score gedeeld. Maar de birdie putt van Fasth op de 3e extra hole gaf hem de overwinning.

De Amerikaan John Daly en de Schot Stephen Gallacher eindigden samen op 12-onder par en deelden daarmee de 3e plaats in het klassement.

De cheque van 550.000 euro was vorig jaar voor de Zweed Fasth, de Argentijn Cabrera moest het toen doen met 366.660 euro.