Dunhill links Championship

Robert Karlsson is erin geslaagd de Alfred Dunhill Links Championship te winnen door in een play-off Martin Kaymer en Ross Fisher te verslaan. Robert-Jan Derksen eindigde dankzij een laatste ronde van 66 slagen op een gedeelde 13de plaats en ook Joost Luiten wist een flink aantal plaatsen te stijgen na een laatste ronde van 67 slagen. Nadat Martin Kaymer op de zeventiende hole een bogey moest noteren wisten Ross Fisher en Robert Karlsson dat een play-off nog tot de mogelijkheid behoorde.

Martin Kaymer staat bekend als een longhitter maar miste zijn birdie putt om het toernooi direct te winnen waardoor de spelers weer terug moesten naar de achttiende tee. Op de eerste extra hole was het Robert Karlsson die als enige een birdie wist te maken en hierdoor de Alfred Dunhill Links wist te winnen. Een aantal weken geleden wist hij ook al het Mercedez Benz Championship te winnen. Dankzij een perfecte eerste negen wist Robert Karlsson zich al snel in de titel strijd te mengen.

Na birdies op 10 en 11 ging hij naar zes onder par voor de dag. Na een birdie op veertien was het zaak zijn hoofd koel te houden tot en met 17 en dan met zijn lengte op hole 18 nog een birdie maken. Helaas lukte het laatste niet waardoor hij afhankelijk was van Martin Kaymer. Dankzij deze overwinning is Robert Karlsson ook de nieuwe leider op de order of merit van de European Tour. Robert-Jan Derksen speelde een bijzonder sterke laatste ronde van 66 slagen.

Hierdoor is hij op een gedeelde 13de plaats geëindigd en is hiermee weer een stap dichterbij de top-6 dat recht geeft op het spelen van de Volvo Masters. Joost Luiten haalde gisteren knap de cut door een birdie te maken op de laatste hole. Vandaag begon hij goed met drie birdies op de eerste negen. Op de tweede negen wist hij er nog twee aan toe te voegen en eindigde zo op een score van 67 slagen. Met een totaal van level par eindigde hij op een gedeelde 40ste plaats. Hiermee verdiende Joost Luiten ongeveer 20.000 euro en is hij weer een kleine stap dichterbij het behalen van zijn tourkaart.

Komende week zal Joost rust nemen om zijn pols te ontlasten en hopelijk komt hij in de Portugal Masters zodat hij misschien daar met een goed resultaat zijn kaart kan veilig stellen.

{mosgoogle}