Derksen imponeert wéér

Na de vrijdag voltooide eerste ronde van het Spaans Open heeft Robert-Jan Derksen niet meer dan één slag achterstand op leider Nick Dougherty. Op de par-72 baan van het Centro Nacional de Golf ging hij in slechts 67 slagen rond. Maarten Lafeber startte goed, maar kwam toch niet verder dan een 72.

 

Lafeber – net als Derksen gestart op tien – birdiede elf en zestien om naar twee onder te gaan. Bogeys op achttien en twee bezorgden hem een score van level par. Dat is ook het totaal waar zaterdag de cut op komt te liggen. Het was de tiende achtereenvolgende ronde op de Europese Tour, waarin Lafeber niet onder par kon komen. Robert-Jan Derksen maakte in zijn eerste ronde op de par-72 baan bij Madrid zes birdies en slechts één bogey voor een 67.

 

Alleen Nick Dougherty deed het beter. De Engelsman liet met zeven birdies een 66 noteren. Dougherty speelde een groot gedeelte van zijn ronde alleen, met een official als marker. Peter Hedblom ging helemaal niet van start en José Manuel Lara gaf er – geblesseerd – na tien holes de brui aan.

 

De tweede ronde start vrijdagmiddag en kan pas zaterdag worden voltooid. Vervolgens – als het weer meezit – zullen er nog eens 36 holes worden gespeeld. 

Maarten Lafeber startte vrij snel met zijn tweede ronde; Robert-Jan Derksen kreeg een starttijd van 15.05 uur.