Primeur voor Golf Club Wouwse Plantage

Golf Club Wouwse Plantage heeft afgelopen maandag de primeur  mogen beleven van de Simon Crosby Pro Am 2007. Bekende Nederlandse Golf Professionals speelden met tal van enthousiaste amateur golfers, belangeloos een teamwedstrijd…

Uitstekende weesomstandigheden, prima baancondities en een geweldige sfeer op Golf Wouwse Plantage hebben deelnemers en organisatoren een perfecte dag bezorgd. Deze unieke Pro Am door de EPD Tour speler zelf bedacht en georganiseerd, heeft voor de eerste keer plaatsgevonden. Deelnemers waren hoofdzakelijk leden van Golf Wouwse Plantage, vrienden en relaties. De sponsoringformule is gebruikt om van de opbrengsten een deel van Crosby’s (foto) wedstrijdprogramma 2007 op de EPD-Tour (European Development Tour) te financieren.

Bekende Professionals zoals: Robin Swane, Ralph Miller, Hiddo Ulhenbeck, Taco Remkes, Hayo Bensdorp en Rick Huiskamp die geheel belangeloos meespeelden, hebben gezorgd voor een grote opkomst van enthousiaste amateur golfers.

Crosby, herstelende van een lichte voet blessure speelde zelf niet mee. Het eerst komende toernooi Kempferhof Classic slaat hij over om te optimaal te kunnen herstellen.    

Rond 13.00 u waren er 12 teams aanwezig waaronder 3 teams van Crosby’s hoofdsponsor Kenneth Smit Training. Alle teams streden om de prachtige prijzen die hoofdzakelijk door Titleist beschikbaar waren gesteld. Het team van Hiddo Ulhenbeck met zijn amateurs Charles Bruchmann, Toon vd Kar en Guust vd Bemd werden kampioen. Zij wonnen met twee en vijf slagen voorsprong van de teams met als captains home professionals Edwin Derksen en Blair Dempsey.

Tijdens het avondprogramma was er ook nog een veiling in het clubhuis. Op ludieke wijze wist Robin Swane een aantal ingelijste shirts aan de man te brengen. De liefhebbers brachten een leuk extra bedrag bijeen, in ruil voor de door Nederlands bekendste golf professional Maarten Lafeber geschonken shirts.

Een ape trotse Crosby: ” Het was een geslaagd toernooi onder perfecte omstandigheden leuk om te mogen organiseren en beslist voor herhaling vatbaar in de toekomst”.